O navă încărcată cu cinci mii de tone de minereu de fier, care venea din Turcia și trebuia să ajungă la Galați a rămas blocată pe canalul Sulina

62303328

O navă de peste 100 de metri lungime încărcată cu cinci mii de tone de minereu de fier a rămas blocată în această dimineață pe canalul Sulina, aproape de localitatea Partizani.  

Din primele informații nava a pierdut direcția de mers din cauza unei defecțiuni tehnice și era cât pe ce să intre într-o casă de pe malul Dunării. Din fericire, nu există victime şi nici probleme de poluare. Minereul era adus din Turcia și trebuia să ajungă la Galați.

Nava sub pavilion Togo, încărcată cu cinci mii de tone de minereu de fier adus din Turcia ar fi trebuit să ajungă după-amiază la Galați. În această dimineață, în apropiere de localitatea Partizani, pe brațul Sulina, ambarcaţiunea a pierdut direcția de mers din cauza unei defecțiuni tehnice și a intrat în mâl.

Din imaginile suprinse de localnici se vede cum nava a atins uscatul, copacii de pe malul apei și era cât pe ce să intre într-o casă.

Irina Pușcașu – purtător de cuvânt al Autorității Navale Române: „Un echipaj fomat din lucrători din cadrul Căpităniei Zonale Tulcea s-a deplasat la faţa locului și dacă va fi necesar se vor asigura remorchere”.

În această după amiază, după mai multe tentative eșuate ale echipajului de a îndrepta nava, comandantul a cerut ajutorul autorităților. Remorcherul Farul a reușit să repună vaporul pe șenalul navigabil. Nava nu are avarii majore și a fost ancorată în rada Portului Tulcea.

Este al doilea incident înregistrat în Delta Dunării în ultimele 24 de ore, ieri doi turiști din Piatra Neamț care pescuiau mai sus de Crișan au intrat cu barca în mâlul de piatră. Unul dintre bărbați s-a lovit la cap și a fost dus la spitalul din Tulcea.