O minoră din Pașcani a ajuns în stare gravă la Iași, după ce a înghițit un pumn de pastile

pastile

Ieri o adolescentă de 13 ani, din Pașcani, județul Iași a ajuns în stare gravă la Spitalul de Copii „SF Maria”, din Iași, după ce ar fi înghițit un pumn de pastile Nurofen. Toată această situație a degenerat fiind că, fata s-a certat cu părinții săi. Din fericire, medicii ieșeni au reușit să o salveze, efectuându-i spălături stomacale.

„A fost vorba despre o intoxicație voluntară polimedicamentoasă, cu mai multe capsule de Nurofen și 4 capsule de Oxacilină. Probabil că pacienta a ajuns la acest gest în contextul sfârșitului de săptămână, al lipsei de consens cu părinții în ceea ce privește petrecerea timpului liber. Cel mai probabil, medicamentele au fost la îndemâna adolescentei, în trusa de urgență din casă, pregătită pentru virozele respiratorii sezoniere. Adolescenta necesită consiliere psihologică, supraveghere și consult gastroenterologic pediatric”, a declarat ieri, dr. Solange Roșu, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Copii „Sfânta Maria”, din Iași.

În aceste momente, starea minorei este stabilă. Medicii ieșeni trag un semnal de alarmă cu privire la astfel de cazuri, ce nu par a fi tentative de suicid, ci doar metode de atragere a atenției. Însă, în aceste situații, dacă nu se intervine la timp, se poate ajunge la tragedii