O masa de aer cu particule de praf saharian se afla deasupra Romaniei pana maine seara

O nouă masă de aer încărcată cu particule de praf de origine sahariană se va afla deasupra României, începând de astazi, de la ora 12.00 și până mâine seara, la ora 22.00.

Potrivit unui comunicat al Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), fenomenul este favorizat de circulația aerului predominant sud-vestică, prin urmare, concentrații mai mari urmând a se înregistra în regiunile sud-vestice, sudice și estice ale țării.

„În noaptea de joi spre vineri masa de aer încărcată cu particule de praf va depăși aria geografică a României și se va regăsi deasupra Mării Negre și Ucrainei. Ploile se vor semnala în special în vestul, sud-vestul, centrul și nordul teritoriului. Depunerile de praf vor putea fi observate în special în zonele și în intervalele cu ploaie”, se arată în comunicatul ANM.

Potrivit Președintelui Agenției Naționale pentru Protecția Mediului, Laurențiu Alexandru Păștinaru, în intervalul menționat, pe direcția deplasării masei de aer încărcate cu praf, este posibil să se înregistreze modificări temporare ale parametrilor înregistrați de stațiile din Rețeaua Națională de Monitorizare a Calității Aerului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *