O jurnalistă și-a dat foc în fața Ministerului de Interne: ”Vă cer să dați vina pe Rusia pentru moartea mea”

MCZoPTQ0MCZoYXNoPTdhMzY0MTc1ZTA4MTExMTc1ZjllNTc3YTQyNGY5ZGRl.thumb

O jurnalistă din Rusia și-a dat foc în plină stradă într-un oraș aflat la 400 de kilometri est de Moscova. „Vă cer să dați vina pe Rusia pentru moartea mea”, a fost ultimul mesaj postat pe Facebook de Irina Slavina înainte de a-și lua viața.

Era redactorul-șef al unei mici publicații online independente, KozaPress. Zilele trecute, poliția i-a percheziționat locuința și i-a confiscat mai multe aparate electronice, în cadrul unei anchete ce vizează o organizație non-guvernamentală.

Irina Slavina şi-a dat foc vineri în faţa sediului regional al Ministerului de Interne rus din Nijni Novgorod. Jurnalista a murit pe loc din cauza arsurilor.

Autorităţile din regiunea Nijni Novgorod au declanşat o anchetă preliminară, anunțând că „trupul unei femei cu arsuri grave a fost descoperit în centrul oraşului”. Deşi numele victimei nu a fost făcut public imediat, oamenii au început să depună flori la locul tragediei, iar rudele Irinei Slavina au venit la faţa locului, a relatat publicaţia Nijni Novgorod Online, citată de Agerpres.