O instanță românească decide să ia patru copii ai unei românce și să-i trimita în Anglia

O femeie originară din Onești, județul Bacău, se confruntă cu o dureroasă separare de copiii săi, în urma unei decizii controversate a Curții de Apel București.

Elena H., în vârstă de 44 de ani, se vede nevoită să își predea cei patru copii – cu vârste cuprinse între 2 și 8 ani – Protecției Copilului dintr-un district londonez, după o hotărâre recentă a instanței.

O instanță românească decide să ia patru copii ai unei românce și să-i trimita în Anglia

Povestea dramatică a Elenei începe în 2014, când, împreună cu primul ei soț, român, decide să plece în Anglia pentru a căuta un trai mai bun. Cu timpul, familia lor s-a extins, iar Elena a devenit mamă a patru copii minunați, născuți în Marea Britanie.

Situația a luat o întorsătură neașteptată când, în urma unor incidente legate de relația sa tumultoasă cu al doilea soț, autoritățile britanice au intervenit. Băiatul cel mare al Elenei a fost plasat sub monitorizare de către Protecția Copilului, iar situația s-a complicat în mod dramatic când mama și copiii săi au părăsit Marea Britanie în ianuarie 2023.

Revenită în România, Elena a sperat că va putea găsi aici un refugiu sigur pentru ea și copiii săi, departe de tensiunile și neînțelegerile din Anglia.

Cu toate acestea, deciziile contradictorii ale instanțelor din cele două țări au dus la un deznodământ dramatic. Chiar și după ce autoritățile române au concluzionat că familia nu reprezintă un pericol pentru copii, Curtea de Apel București a hotărât predarea minorilor către Protecția Copilului britanică.

Elena H., o femeie cu o educație juridică solidă, este acum prinsă într-un labirint legal care îi pune în pericol unitatea familiei și îi frânge inima de mamă.

Comunitatea din Onești și nu numai îi acordă sprijin în aceste momente dificile, iar ea își exprimă hotărârea de a lupta pentru a-și recâștiga copiii și de a le oferi un viitor luminos alături de ea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *