O hunedoreanca a fost trimisa in judecata dupa ce a oferit 10.000 de lei drept mita unui politist

Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara a finalizat cercetările efectuate cu sprijinul ofițerilor de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Hunedoara și a emis, la data de 20 iunie, rechizitoriul prin care a dispus trimiterea în judecată a unei inculpate, persoană fără calitate specială, pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită.

În fapt, inculpata, cu intenție, în data de 24 martie, a promis suma de 10.000 lei unui agent de poliție în cadrul Poliției Stațiunii Geoagiu – Formațiunea de Ordine Publică – Compartimentul Siguranță Publică și Patrulare, denunțător în cauză, în scopul neîndeplinirii atribuţiilor de serviciu.

În fapt, agentul de poliție ar fi trebuit ca, în schimbul banilor, să creeze o situația avantajoasă pentru tatăl inculpatei care fusese identificat în trafic conducând un autoturism sub influența alcoolului, respectiv să nu dispună măsurile legale necesare în vederea angajării răspunderii incidente.

Polițistul a refuzat categoric propunerea ilicită a inculpatei, formulând denunț, prin care a sesizat comiterea de către inculpată a infracțiunii de dare de mită, la Serviciul Județean Anticorupție Hunedoara.

Ofițerii Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Hunedoara au desfășurat actele de urmărire penală, în baza ordonanțelor de delegare emise de procurorul de caz, care au stat la baza probatoriului în cauză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *