O garsonieră a luat foc la Botoșani, după ce proprietara a uitat o lumânare aprinsă lângă materiale combustile

Un incendiu a izbucnit, în această dimineață, într-o garsonieră situată la etajul IV al unui bloc de pe strada Aleea Parcul Tineretului, din municipiul Botoșani, cel mai probabil, din cauza unei lumânări aprinse care a fost lăsată nesupravegheată lângă materiale combustile. Când s-a produs evenimentul, proprietara nu era acasă. La întoarcere, a simțit miros de fum, pe casa scării, încă de la intrarea în locuință și a sunat după ajutor la 112.

La caz s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Botoșani, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, una de desccarcerare, autospeciala pentru intervenție și salvare de la înălțime și o ambulanță SMURD.
Aceștia au constatat faptul că ardea un dulap din bucătărie, existând pericolul de propagare a flăcărilor la toate bunurile din încăpere, iar în celelalte camere era un fum dens. Incendiul a fost stins în limitele găsite. Nu a fost necesară evacuarea locatarilor.

Astfel pot fi evitate dacă respectați următoarele măsuri:

– asigurați-vă că lumânările se află în poziţie verticală şi sunt fixate într-un suport special destinat, astfel încât să nu cadă sau să curgă picături de ceară fierbinte;

– nu lăsați lumânările aprinse dacă trebuie să părăsiţi încăperea;

– amplasați întotdeauna lumânările pe o suprafaţă netedă rezistentă la căldură;

– nu puneți lumânările aprinse în apropierea materialelor care se pot aprinde uşor (mobilier, perdele, ziare etc.) sau în locuri unde pot ajunge copiii şi animalele;

– stingeți întotdeauna lumânările înainte de a le muta;

– nu adormiţi cu lumânările aprinse.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *