O focșăneancă, singura femeie instructor în conducerea pe piste sub aeronave, pe două aeroporturi din Roma

Ambasada României în Italia a făcut publică recent o realizare remarcabilă a Săfticăi Neagu, originară din Focșani, România, instructor în conducerea pe piste sub aeronave și singura femeie certificată oficial pentru această operațiune pe aeroporturile Fiumicino și Ciampino din Roma.

Ambasada României în Italia o felicită pe vrânceanca Săfticăi Neagu pentru toate realizările sale notabile. Ea poate servi pentru toți românii plecați să lucreze în afara granițelor țării dar și pentru cei rămați în România un exemplu de perseverență, dedicare și spirit inovator. Inspirându-i pe aceștia și dându-le încredere să-și urmeze pasiunile și să își construiască propriile succese în orice domeniu.

”Săftica Neagu s-a născut la Focșani, în România, și este instructor pentru conducerea pe piste sub aeronave, singura femeie care a fost certificată pentru aeroporturile Fiumicino și Ciampino din Roma.

Săftica trăiește la Roma din 1995, alături de familia sa. Vorbitoare de italiană și engleză, Săftica are o vastă experiență în domeniul aeronauticii, colaborând de-a lungul timpului cu o serie de companii de handling care operează în aeroporturile din Italia. În prezent, ocupă poziția de key account pentru o companie mare din sector, unde este responsabilă de relațiile cu clienții străini.

În 2015, a studiat pentru a obține certificarea ca instructor teoretic și practic pentru conducerea pe piste sub aeronave și este singura femeie care a fost certificată de L’Ente Nazionale per l’Aviazione Civile (ENAC) și Aeroporti di Roma (ADR) pentru aeroporturile Fiumicino și Ciampino.

Săftica povestește că <<studiul a fost cel mai bun partener pe tot parcursul călătoriei mele. Cu reprezentarea Tarom, am vrut să sprijin transportatorul și pasagerii în a avea un punct de referință constant și autorizat în aeroport, pentru a-i scuti de anxietatea de a zbura și de a fi departe de țara lor, care este și a mea>>.

În afara activității sale profesionale, Săftica se implică în activități de acordare de sprijin persoanelor aflate în dificultate.

O felicităm pe această cale pentru toate realizările!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *