O firmă din Suceava a fost amendată cu 100.000 de lei pentru exploatațiile la cariera de piatră. Oamenii se tem pentru securitatea lor

100.000 de lei este amenda pe care o societate care executa lucrări de exploatare a pietrei la cariera ”Măgura” din Pojorâta a primit-o din partea reprezentanților Gărzii de Mediu Suceava. Cariera aparține SC Construcții Feroviare SA Iași, iar în perioada 30-31 octombrie aici s-au executat detonări prin intermediul altei firme din Iași. Mai exact, a fost dislocată piatră cu ajutorul explozibilului, fapt care a condus la poluarea zonei prin antrenarea de pulberi în suspensie și a creat disconfort vecinătăților.

”Întrucât societatea a executat aceste lucrări fără respectarea tehnologiei de exploatare prevăzută în autorizația de mediu, Comisariatul Județean Suceava al Gărzii Naționale de Mediu a aplicat societății respective o amendă în valoare de 100.000 lei, conform OUG 195/ 2005. Totodată, comisarii GNM – CJ Suceava vor notifica Agenția pentru Protecția Mediului Suceava privind nerespectarea condițiilor din actele de reglementare”, au transmis reprezentanții Gărzii de Mediu Suceava.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *