O fetiță suspectă de scarlatină a fost internată la spitalul Clinic de Boli Infecțioase ”Sf. Parascheva” Iași

spitalul de infectioase iasi

La spitalul Clinic de Boli Infecțioase ”Sf. Parascheva” din Iași Iași a fost internată o fetiță care prezintă semne clinice de scarlatină. Fetiță a fost transferată de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii, ”Sf. Maria”.

”La internare prezenta febră 38.9 grade Celsius, frisoane, durere în gât, dificultate la înghițire, cefalee, durere abdominală difuză. La nivelul pielii prezintă o erupție micropapulară enteroasă (bubițe mici, roșii, aspre la palpare) cu extindere pe toracele anterior și posterior dar și pe abdomen. De asemenea prezintă facies rosie(masca lui Filatov) și semnul Bastia Grozovici la nivelul pliurilor(coatelor și genunchilor). Cu toate că prezintă toate semnele clinice pentru diagnostic de scarlatină așteptăm rezultatul exudatului farigian . Fetița se află sub tratament specific, și dacă se confirmă diagnosticul va rămâne internată la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Sf. Parasceva până la 14 zile”, a precizat managerul Spitalului de Boli Infecțioase, dr. Florin Roșu.

Scarlatina este o boală contagioasă care poate provoca focare în colectivitățile de copii. Anul acesta, la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași, s-au mai înregistrat două cazuri de scarlatină, la copii de 4 și 13 ani, ambele cu evoluție bună.