O fetiță de trei ani a învins o tumoare cerebrala de 5 cm

Ilinca, o fetiță de doar trei ani din județul Suceava i-a uimit pe medicii ieseni de la Spitalul de Neurochirurgie dupa ce a trecut cu bine peste doua operatii pentru indepartarea unei tumori cerebrale de 5 centimetri. Dupa interventiile suferite, copila s-a detubat singura si a cerut mancare. Mama micutei considera ca s-a infaptuit o minune.

Totul a început atunci când părinții copilei au observat că fetita nu se simte bine dupa un tratament cu antibiotice pentru o bronsita. Initial a fost suspectata de o alta boala grava dar in urma efectuarii unui computer tomograf s-a depistat tumora benigna. Viata micutei era in mainile medicilor de la Spitalul de Neurochirurgie din Iasi.

Alexandra Morosanu – mama pacientei: „am fost internați și la Dorna cu o suspiciune de meningită. Dintr-o convulsie, ne-a trimis la Suceava cu ambulanța. În urma unui CT și apoi încă un CT cu soluție de contrast, am aflat că are tumoră pe creier. E crunt. Cred că nici măcar în 24 de ore. Totul a pornit de la bronșită, cu tratament cu antibiotic. Nimic nu prevestea ceea ce urmează. Ieri au operat-o. Operația a decurs ok. Sperăm că a fost scoasă toată tumoarea și așteptăm RMN-ul acum. Vreau să vă spun că copilul meu la 20.59 s-a ridicat în funduleț, ceea ce nu a făcut o săptămână. Chiar este o minune. Cineva acolo sus o iubește„.

Medicii ieseni au fost nevoiti sa efectueaza 2 operatii pentru salvarea copilului dar a contat mult si vointa copilei de a trai.

Lucian Eva – Manager Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. N. Oblu” Iași: „s-a făcut o intervenție chirurgicală, de fapt, două operații. În prima fază am făcut o altă cale de scurgere a lichidului cefalorahidian printr-o procedură endoscopică numită ventriculostomie endoscopică, ceea ce i-a permis salvarea vieții, și într-un timp secundar s-a intervenit chirurgical, a doua oră pentru rezecția tumorii. Am făcut o rezecție microscopică a întregii acestei tumori. Un caz fericit, o tumoră relativ benignă la care chirurgia este considerată ca și o modalitate de vindecare a acestui copil„.

Medicii urmează să primeasca rezultatul anatomopatologic și în funcție de acesta se va stabili în continuare tratamentul pe care-l va avea de efectuat copila.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *