O fetiță de patru ani a supraviețuit miraculos, după ce a călcat pe o mină

2022_04_12_untitled1_rsz_crp_crp_crp_crp

O fetiţă în vârstă de 4 ani a călcat pe o mină şi a supravieţuit în mod miraculos, notează Telegraf. Evacuată împreună cu mama ei din oraşul ucrainean Mariupolul asediat de armata rusă, Kira Cheberko a povestit cum a călcat accidental pe o mină şi a fost rănită de schije.

Din cele ce povesteşte fetiţa, înainte de evacuare au stat o vreme în subsolul locuinţei, care a fost acoperit cu pământ după ce peste casa lor a căzut un obuz. Familia a reuşit ca prin minune să iasă de sub dărâmături.

După explozie, Kira a fost transportată la spital şi operată, astfel că în prezent starea sa de sănătate nu este în pericol.

Mai jos redăm povestea fetiţei, ajutată de mama sa:

Fetiţa: Ne ascundeam într-un subsol micuţ, când peste casa noastră a zburat o rachetă şi a urmat o explozie puternică.

Mama: Da, la început ne-am ascuns în beciul casei.

Fetiţa: Apoi am fost acoperiţi de pământ. Când părăseam Mariupolul am găsit o „priză” lângă o casă. Am călcat pe ea, din greşeală, după care a urmat explozia.

Mama Da, era o mină acolo. Ne-am oprit pe marginea drumului să bem apă, s-a rupt sacoşa, am încercat să cautăm alta, dar nu am găsit. Fetiţa mea se juca cu fetiţa unei prietene.

Fetiţa: Mama m-a scăpat din vedere şi eu am găsit pe jos o „priză” (aşa numeşte fetiţa mina pe care a călcat, n.r.).

Mama: Fetiţele se jucau împreună cu un căţel, iar a mea a găsit ceva, a atins cu piciorul şi a explodat.

Fetiţa: Când am auzit explozia, m-am aşezat lângă bagaj. Mama m-a luat în braţe şi m-a aşezat lângă un tufiş. Totul era plin de sânge.

Mama: Da, era sânge peste tot.

Fetiţa: Aici am avut o rană (arată la frunte, n.r.), pe ambele mâini, pe obraz şi pe picior. Bine că mi-au scos repede fragmentele. Apoi mi-au făcut operaţie.

Mama: Aşa a fost.