O fetiţă de nici 2 anișori, readusă la viaţă de doi jandarmi. Se înecase după ce a căzut cu mama și ceilalți frățiori în apele Tazlăului

Doi jandarmi din judeţul Bacău sunt îngerii salvatori ai unei fetiţe de aproape doi ani. Atenţie, vă avertizăm, urmează detalii cu puternic impact emoţional!  Copila se înecase după ce a căzut cu mama și ceilalți frățiori în apa râului Tazlău. 

Copila era în braţele mamei atunci când a ajuns în râul Tazlău. Femeia a încercat să îi scoată din apă pe ceilalţi doi copii, iar într-o clipă de neatenţie a alunecat, cu tot cu cea mică. Chiar dacă, în cele din urmă, au ieşit cu toţii la mal, copila nu mai respira.

Alertaţi de ţipetele de ajutor ale mamei, cei doi jandarmi, aflaţi în patrulare în zona cartierului Slobozia din Oneşti, au intervenit rapid. I-au aplicat fetiţei manevrele de resuscitare până când au readus-o la viaţă, după care au predat-o medicilor de pe ambulanţă. Copila a ajuns la spital pentru investigaţii de specialitate, însă, din fericire, este în afara oricărui pericol.

Povestea emoţionantă a fost relatată pe pagina de Facebook a Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bacau:

„Doi jandarmi băcăuani au devenit eroii zilei după ce au salvat o fetiță de nici doi ani, ce se înecase după ce a căzut cu mama și cei doi frățiori în apa râului Tazlău. Mama a intrat în apă să-i salveze pe ceilalți doi copii, dar a alunecat și a căzut cu cea mică în apă.Au reușit să iasă cu toții din apă, dar din păcate fetița nu mai respira. Incidentul a avut loc în această după-amiază, în cartierul Slobozia, pe râul Tazlău, în apropierea podului de pe strada Victoriei din municipiul Onești. Florin și Cătălin, jandarmii care au intervenit, se aflau în patrulare când au observat-o pe mama, care abia ieșea din apă. Aceștia au auzit strigăte la un moment dat, așa că au mers să vadă ce se întâmplă. O mamă încerca să își salveze fetița ce nu mai respira, aceasta înecându-se după ce mama a alunecat și a căzut cu ea în apă. Florin a intervenit rapid și a aplicat manevre de resuscitare până când micuța și-a revenit și a început să respire. Acesta a luat-o în brațe pe copilă și a alergat cu ea până la ambulanță. Cătălin și-a sprijinit colegul, a vorbit cu operatorul 112 și a oferit toate detaliile necesare privind locația și modalitatea de a ajunge cât mai repede ambulanța. Până la sosirea echipajului medical, fetița a mai avut nevoie de manevre de resuscitare. Ulterior, fetița a fost preluată de un echipaj SAJ și transportată la UPU Onești pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *