UPDATE! A murit femeia care a căzut intr-un canal din zona CUG – Selgros

IMG-20220529-WA0021

O femeie în vârstă de 40 de ani care trăia undeva la marginea pădurii a cazut intr-un canal adanc de 4 metri, intr-o zona necirculata. Partenerul ei a fost cel care și-a dat seama că aceasta a dispărut, însă apelul la 112 a fost făcut după ceva timp de la momentul producerii accidentului intrucat niciun iesean nu i-a imprumutat telefonul sa sune la 112. Victima a fost scoasă din canal în stare de inconștiență fiind transportată la spital.

Pacienta era în stop la preluarea de către ambulanță. S-au început manevrele de resuscitare și a fost primită în Unitatea de Primiri Urgențe unde s-a continuat resuscitarea. Starea ei era una foarte gravă, a făcut stop cardiac și hipotermie severă 23 de grade temperatura centrală. S-a început, în paralel, cu manevrele de resuscitare, manevrele de încălzire internă și externă”, a declarat prof.univ.dr.Diana Cimpoeșu, medic șef UPU-SMURD.

După câteva ore, femeia a murit. Medicii spun că dacă s-ar fi apelat mai repede la numărul unic de urgență 112, șansele de supraviețuire ar fi crescut.

Este foarte importantă apelarea Serviciului de Urgență atunci când o persoană este inconștientă, atunci când este căzută iar apelul este unul gratuit, astfel încât se poate face de pe orice fel de telefon și nu este condiționat de nicio sumă”, a mai spus prof.univ.dr.Diana Cimpoeșu, medic șef UPU-SMURD.

Update: Victima a fost transportata la spital de catre ambulanta SAJ cu stopcardiorespirator in curs de resuscitare.

Stire Initiala: Pompierii ieseni au fost solicitati sa intervina pentru salvarea unei femei căzute într-un canal din municipiul Iasi, CUG, zona Selgros – sediu Apavital. La fata locului s-a deplasat o autospecială de intervenție și o ambulanță SAJ tip B.

Echipajele sosite la locul intervenției au constatat că este o femeie în vârstă de aproximativ 40 de ani, cazuta într-un canal 1m X 1m, cu o adâncime de aproximativ 4 metri.

Victima a fost extrasă din canal, inconștientă, i se execută manevrele de resuscitare. La locul evenimentului a sosit și un echipaj SAJ cu medic.

Momentan nu se știe cum s-a petrecut incidentul.