O femeie din Tulcea a fost operată cu succes la Spitalul de Neurochirurgie din Iași de o tumoră gigant de 20 de cm

O femeie în vârstă de 54 de ani, din Tulcea, a traversat sute de kilometri cu speranța de a găsi salvarea la Spitalul Clinic de Urgență „Prof. dr. Nicolae Oblu”. Confruntându-se cu un diagnostic crunt și dureri insuportabile, aceasta a avut încredere doar în echipa medicală de neurochirurgi din Iași.

Femeia s-a prezentat la spital cu dureri insuportabile de spate și dificultăți de mișcare, fiindu-i descoperită o tumoare de proporții impresionante, de 20 de cm, punându-i în pericol atât mobilitatea cât și viața. Echipa de medici condusă de conf. univ. dr. Lucian EVA a intervenit prompt pentru a salva pacienta.

Tumora, care s-a dezvoltat pe 10 vertebre și amenința viața pacientei, o făcea să sufere de dureri insuportabile, afectându-i capacitatea de a merge. Specialiștii neurochirurgi au fost uimiți de dimensiunea impresionantă a tumorii, dar au acceptat provocarea cu determinare și profesionalism. Operația dificilă a fost un adevărat miracol medical, redând nu doar mobilitatea pacientei, ci și o nouă șansă la viață.

După cinci ore în sala de operație, echipa medicală a reușit să elimine cu succes tumoarea, dar și să restaureze funcțiile motorii ale pacientei. Astfel, femeia a primit nu doar șansa de a-și recăpăta mersul, ci și speranța și bucuria de a trăi.

Pacienta se află acum în procesul de recuperare și primește îngrijiri atente pentru a se vindeca complet după intervenția chirurgicală. Această reușită uluitoare demonstrează încă o dată calibrul înalt al serviciilor medicale oferite de Spitalul de Neurochirurgie din Iași.

Echipa medicală a reușit nu doar să extirpe complet tumoarea impresionantă, ci și să refacă coloana vertebrală a femeii cu succes. Succesul operației a fost posibil datorită pregătirii riguroase a neurochirurgilor și dotărilor moderne, de ultimă generație realizate în ultimii ani.

Duța BATOG, pacientă jud. Tulcea: “Mă uitam pe Facebook și am văzut postat de domnul doctor Eva un filmuleț cu un băiețel de la Galați. Și că a fost operat cu succes și m-am gândit să apelez și eu la dânsul și să iau legătura să văd. Și căutând pe Facebook am găsit părinții copilului și am luat legătura. Dânșii au zis că echipa de medici e foarte bună și să apelăm cu succes că va rezolva. Și atunci am sunat aici la spital, am vorbit cu o doamnă asistentă. Dânsa ne-a zis că sunt foarte ocupați, dar a zis să revenim pe la sfârșitul lui noiembrie. Am zis că e mai dificil să așteptăm până atunci și atunci au spus să venim miercuri dimineață la domnul doctor. Și m-am prezentat la domnul doctor cu RMN, ce aveam noi. Dânsul ne-a văzut și m-a și internat. A zis că vă internez, e o tumoră și vă operez. E mai greu de refăcut pentru că e destul de grea, dar în timp se rezolvă. Și așa am ajuns aici. Mulțumim tuturor personalului medical, mai ales medicilor care sunt niște profesioniști și au mâini de aur. Aveam dureri foarte mari de picioare, nu mai puteam merge și oboseam. Și mă ținea o durere la cervicală în spate. Și atunci am zis să merg să fac un RMN să vedem despre ce e vorba. Și dânșii de acolo mi-au spus că trebuie consultat un neurochirurg foarte bun. Eu am intrat în legătură la București și de acolo mi s-a recomandat un neurochirurg, pentru că de neurolog nu ține. Și atunci am căutat neurochirurg. Îi mulțumesc din suflet domnului manager și echipei medicale care a participat la operația mea. Și să dea Dumnezeu să le dea multă sănătate să mai realizeze și alte operații dificile ca a mea. Să facă lumea mai sănătoasă. Cu toată încrederea. Și mulțumim din suflet”.

Conf. Univ. Dr. Lucian EVA a condus echipa în această intervenție chirurgicală și a explicat dificultățile și provocările pe care le-a implicat cazul.

“Este o pacientă care, în urma investigațiilor efectuate, i s-a pus un diagnostic crunt: o tumoră medulară care s-a dezvoltat la nivelul coloanei cervicale, extinsă pe aproximativ 10 corpi vertebrali și care ne-a pus în față dificultăți reale în ceea ce privește modul în care să gestionăm acest caz. Pentru că, pe lângă dificultățile și provocările pe care le implică un astfel de tip de tumoră, având în vedere lungimea ei, din punct de vedere chirurgical, se punea și problema stabilității coloanei cervicale. Coloana cervicală fiind o regiune vertebrală extrem de mobilă, la nivelul căreia orice intervenție chirurgicală trebuie urmată de o stabilizare a vertebrelor respective. Noi am fost nevoiți să facem o rezecție a ceea ce se numește arc posterior pe șapte nivele, adică șapte vertebre cervicale, ceea ce predispunea pacienta ulterior, în postoperator, la apariția unor deformități. Și atunci decizia a fost să facem în același timp rezecția tumorii plus fixarea coloanei. Echipa a fost una multidisciplinară, pentru că avem o echipă specializată în chirurgie spinală care a realizat fixarea, după ce o altă echipă a rezecat tumora respectivă în totalitate. Surpriza a fost că tumora era benignă, ceea ce se numește un neurinom, dezvoltat dintr-o rădăcină nervoasă. S-a făcut o rezecție totală a acestei tumori, astfel încât chirurgia în aceste situații este considerată curabilă, adică pacienta este vindecată. Va fi urmărită periodic la intervale de timp, la două luni, șase luni, un an, doi, trei, pentru a evalua o posibilă recidivă tumorală, puțin probabilă, având în vedere gradul de rezecție a acesteia. Și bineînțeles, evaluarea stabilității coloanei cervicale, care este puțin probabil să aibă modificări, având în vedere că s-a făcut o fixare cu sisteme moderne pentru a preveni o instabilitate. Este un caz, un caz firesc, deja o normalitate la nivelul clinicii noastre, datorită faptului că echipa medicală este la o maturitate profesională și o experiență profesională de înalt nivel, la care se adaugă și dotarea tehnologică pe măsura spitalului și, bineînțeles, posibilitățile financiare pe care le are spitalul pentru a asigura oricărui pacient care se adresează pentru un act medical pe măsura patologiei pe care o prezintă, indiferent de costurile acesteia”, a spus Lucian Eva, managerul Spitalului de Neurochirurgie din Iasi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *