O femeie din Huși a cerut retragerea fiului ei de la un liceu unde toți elevii primesc bani pentru că nu-i mai place școala

Mama unui licean de clasa a IX-a a cerut conducerii retragerea copilului ei de la cursuri pentru că acestuia nu-i mai place școala. Oficialii liceului au început o muncă de lămurire cu femeia, pe care au trimis-o inclusiv la psiholog, alături de copil.

Mama unui elev de clasa a IX-a de la un liceu din Huși s-a prezentat la conducerea unității și a cerut retragerea dosarului pentru fiul ei, cu motivul că acestuia nu-i mai place școala, scrie Vremea Nouă. Asta în condițiile în care un elev de la acest liceu poate primi și 1.000 de lei pe lună ca stimul pentru a învăța.

Cazul a fost înregistrat zilele trecute la Liceul Tehnologic ”Ioan Corvin”, iar conducerea școlii a început o adevărată muncă de convingere cu femeia, pe care a trimis-o inclusiv la psiholog, alături de fiul ei, pentru ca cei doi să înțeleagă câtă nevoie are copilul de școală.

Cazul femeii și al copilului ei care nu vrea să mai vină la școală este cu atât mai de neînțeles, cu cât liceul din Huși oferă practic bani tuturor elevilor săi.

„Pe profilul de studii profesional, fiecare copil primește bursă. Și în afară de această bursă tehnologică poate primi bursă socială și chiar bursă de merit. Un copil care le primește pe toate trei are peste 1.000 lei pe lună, plus că naveta este gratuită. Deci, sunt niște avantaje pe care nu ar trebuie să le rateze niciun elev, care vrea să vină să învețe o meserie.

Fiecare are drumul lui în viață, dar e ideal ca drumul școlii să nu îl părăsească nimeni până ce nu finalizează o formă de învățământ. Asta le spun mereu copiilor noștri. Și părinții ar trebui să știe primii asta”, a spus directoarea liceului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *