O femeie din Brazilia a fost prinsă cu 1 kg de cocaină în stomac, pe Aeroportul Otopeni

1645185501211-1f2775df008e4a0fb659121ae71ef720-S4 (1)

Pe 14 februarie, o femeie din Brazilia, care s-a prezentat la Punctul de Trecere a Frontierei Aeroport Henri Coandă, a fost prinsă încercând să introducă în țara aproximativ 1 kg de droguri ingerate în stomac.

În urma controalelor efectuate de poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali, aceasta a fost transportată la un spital unde, în perioada 15 – 17.02.2022, a eliminat cantitatea totală de aproximativ 1 kilogram de substanță vâscoasă ce conținea cocaină.

În cauză, se efectuează cercetări, sub coordonarea procurorilor Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală, sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de trafic internaţional de droguri de mare risc și trafic intern de droguri de mare risc.

Ieri, s-a dispus reținerea pentru 24 de ore a femeii, iar în cursul zilei de astăzi, va fi prezentată Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul ofițerilor din cadrul I.G.P.F. – Centrul de Supraveghere și Controlul Trecerii Frontierei Aeroporturi București – Otopeni, Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București și al lucrătorilor din cadrul Direcției Generale a Vămilor – Biroul Vamal de Frontieră Aeroport Otopeni Călători.