O femeie bolnavă psihic a fost încuiată, de tatăl său, într-o cameră cu grilaj de fier

politia-romana-sirena-2

Poliţiştii au intervenit, astăzi, la locuinţa unui bărbat de 77 de ani din comuna Jugureni,județul Prahova, având informaţii conform cărora o femeie este ţinută captivă într-o cameră încuiată cu grilaj metalic. Tatăl femeii a motivat faptul că şi-a încuiat fiica, bolnavă psihic, întrucât nu îşi poate purta singură de grijă.

„În prezenţa bărbatului s-a pătruns în interiorul locuinţei, prevăzută cu un grilaj metalic, asigurat cu un lacăt, unde a fost identificată o femeie, în vârstă de 42 de ani. În urma examinării vizuale, femeia nu prezenta leziuni fizice, având libertate de mişcare în cadrul încăperii, prezentând o stare de senilitate, fără a putea oferi răspunsuri cu privire la situaţia în care a fost găsită. Din discuţiile purtate cu bărbatul a reieşit faptul că fiica sa suferă de afecţiuni psihice, acesta recurgând la acest gest pe motiv că nu îşi poate purta singură de grijă”, informează Inspectoratul de Poliție Județean Prahova.

Reprezentanţii Direcției Generale de Asistență Socială si Protectie a Copilului Prahova au fost sesizaţi cu privire la cazul femeii, aceştia urmând a lua măsurile legale.

Pe numele bărbatului s-a deschis un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lipsire de libertate în mod ilegal.