O familie întreagă, blocată cu bunica decedată în casă: ”DSP-ul nu ne crede că avem COVID”

Cruce-coronavirus-combinezon-InquamPhotos-George_Calin-640x400

O femeie din Târgu Mureș a semnalat o situație complicată în care a fost pusă după ce bunica acesteia a murit în casă de coronavirus. Cristia Bilciu a cerut ajutorul pe Facebook pentru a rezolva situația și pentru a nu mai fi nevoiți să rămână blocați în casă cu bunica decedată.

Femeia se afla în izolare cu părinții și bunica, după ce au prezentat simptome evidente de coronavirus: febră, lipsa totală a mirosului și a gustului. Medicul de familie le-a spus să sune la DSP, însă direcția le-a cerut să își efectueze testele în sistem privat, spunând că nu sunt contacți direcți ai vreunui bolnav de COVID-19 deci nu pot beneficia de testarea în sistem public, susține femeia din Târgu Mureș.

Aceasta le-a explicat angajaților DSP că nu au suficienți bani pentru efectuarea tuturor testelor. Cei trei nu puteau suna nici la pompe funebre pentru că nu aveau efectuat un test COVID-19.

”Bunica mea a murit în noaptea asta. Noi avem covid: mama, tata, eu. Şi bunica. Acum câteva zile, medicul de familie, auzind că avem febră, lipsă totală de gust şi de miros, a zis să sunăm la DSP, pentru că sigur e covid. DSP a zis să ne testăm pe banii noştri la privat. Le-am spus că pensiile alor mei de 700-1000 lei sigur nu fac față la atâtea teste covid. Nu ne-am testat, am preferat să cumpăr medicamentele şi vitaminele din protocolul de covid. Acum bunica a murit. Cei de la 112 au zis să contactez DSP-ul. DSP nu ma crede că avem covid, în continuare nu ne testează dacă nu suntem contacți direcți cu cineva care are test. Eu nu pot suna la pompe funebre fără dovadă de covid si nu cred că ar fi bine sa mint că nu avem. Suntem blocați în sistem. Noi suntem la Târgu-Mureş, bunica e cu noi în cameră, dar medicul ei de familie e la țară într-o comună de unde e bunica,nu poate fi contactată decât prin dispensar, care e închis până luni. Şi noi nu putem dovedi că avem şi că avea covid. Ce ne facem? Să mă ajute cineva care ştie ce e de făcut”, a scris Crista Bilciu pe Facebook.