O familie din Iași are nevoie de ajutor după ce le-a ars casa

Sharing is caring!

O familie din Iasi are nevoie de ajutor dupa ce recent, un incendiu provocat de o alta persoana certata cu legea, le-a distrus singura camera in care locuiesc. Incaperea a fost distrusa de flacari, iar acum familia risca sa ramana si fara cei 2 copii, daca nu reusesc sa faca reparatiile necesare.  

Catalin Stanescu, parinte:

”Cineva a venit, eu am venit de la munca, m-am culcat, eram oboist ca mai mergeam cu ziua la munca, pentru ca atat timp cat sunt pensionat, nu am voie sa merg cu carte de munca, pentru ca imediat imi taie pensia. A venit, mi-a dat foc la perdele, dupa care de la perdele a sarit pe geamul acesta mic de pe hol a sarit, mi-a aruncat in perdea foc si s-a ars de la perdea.

Catalin Stanescu, impreuna cu sotia si cei doi copii, locuiesc acum in casa plina de fum. Acestia trebuie sa faca reparatiile necesare, insa nu reusesc din veniturile mici pe care le au. Cei doi parinti provin de la centrul de plasament iar lovitura cea mai grea pentru ei ar fi sa ramana fara copii.

Cătălin Stănescu:

Ieri am primit vizita de la Protectia Copilului si ne-a zis ca intr-o  luna de zile sa facem casa, dar cu 375 de lei si cu 600 nu se poate face asta mai repede. Acum ne-am apucat de baie sa o stergem, inca peretii au fost negri, dar sotia insarcinata cu fetita, a ras si din putinul de la oameni care ne-au dat var, am dat cat de cat cu var, se vede, ca era negru, uitati-va dupa dulap

 O echipa de la DGASPC a stat de vorba cu familia si le-au oferit termenul de o luna pentru a remedia situatia. Parintii insa, se tem ca reprezentantii de la DGASPC sa nu isi schimbe decizia.

Tiberiu Bantas – purt. cuv. DGASPC Iasi:

”O echipa de asistenti sociali si psihologi s-au deplasat la fata locului, au stat de vorba cu cei 2 parinti, au vazut situatia copiilor. Sunt promisiuni de la Primaria Municipiului Iasi in ceea ce priveste reparatiile casei respective. Deocamdata specialistii au constatat ca nu se impune luarea unei masuri de protectie pentru cei doi copii. S-a fixat un termen de o luna pentru a remedia situtia respectiva, sa se faca reparatii si casa sa devina locuibila si in acest sens, vineri cei doi parinti impreuna cu cei 2 copii, vor fi prezenti la sediul DGASPC Iasi pentru a fi consiliati cu privire la faptele care se vor desfasura ulterior.

Pentru a-si pastra locuinta si pentru a putea face reparatiile necesare, familia are nevoie de ajutor. Orice ajutor constand in materiale de constructii sau bani este binevenit. Parintii pot fi contactati la numarul de telefon 0753975988.

shares