O familie cu opt copii din comuna Movileni locuiește într-un magazin

WhatsApp Image 2022-08-02 at 14.25.29

Un incendiu a lăsat pe drumuri o familie cu opt copii din comuna Movileni. Având în vedere situația gravă în care se aflau cei zece membri ai familiei, autoritățile locale le-au oferit ca adăpost un fost magazin până când situația acestora va fi rezolvată. Însă, familia are nevoie de o casă nouă până la venirea iernii.

Casa unei familii cu opt copii din Movileni a ars din temelii în urma unui incendiu produs săptămâna trecuta de la un scurtcircuit. Viața lor nu era ușoară nici înainte, dar cu ajutorul părintelui Dan Damaschin părinții reușeau să își trimită copiii la școală. De parcă traiul nu era suficient de greu pentru această familie, incendiul le-a adâncit și mai mult durerea.

Sunt doi părinți muncitori care și-au ridicat și îmbunătățit căsuța și cu ajutorul nostru și din economiile pe care le-au făcut, dar iată că un incendiu de la un scurt circuit care se poate întâmpla oricui a distrus munca de o viață și acest spațiu de care copiii aveau nevoie pentru a se simți în siguranță. Sunt opt copii în această casă. Cel mic are dizabilități și nevoie de o mare atenție, a spus Dan Damaschin, preot.

Acum, această familie are nevoie de o casă, până la venirea sezonului rece.

În momentul de față, primăria le-a oferit un fost magazin din comunitate, nu în condiții foarte bune, dar asta s-a putut găsi momentan. Dacă lucrurile ar fi mai puțin complicate, noi am putea să îi aduce în Iași, dar vorbim de școală, am avea un spațiu pregătit. Asta presupune modificarea traseului copiilor și alte modificări ale statutului legal, a mai spus Dan Damaschin, preot.

Părintele Damaschin a reușit să găsească fonduri pentru a asigura acestei familii alimente, haine și câteva materiale pentru a începe lucrările la casă.

Această casă trebuie refăcută integral. Deja oamenii noștri, voluntarii și o echipă angajată se află pe teren acolo pentru a ridica o casă. Cu mila lui Dumnezeu sperăm ca să nu intrăm în iarnă și acești copii să fie în căsuța lor. Poate și mai frumoasă, călduroasă și mai spațioasă, a explicat Dan Damaschin, preot.

Peste 10.000 de copii reușesc să meargă la școală cu sprijinul părintelui Damaschin.