O echipa de medici de la Spitalul Sf. Spiridon porneste in Moldova cu caravana mobilă pentru screeningul hepatitelor virale B/D și C. Prima oprire va fi in Vicovu de Jos

hepatita-C

Prin intermediul deplasărilor cu Caravana mobilă de screening și stadializare LIVE(RO)2-EST se caută să se asigure un grad ridicat de aderență la populația din zone din regiunile Nord-Est şi Sud-Est cu acces dificil la servicii de sănătate: localități izolate, fără cabinete de medicină de familie sau localități în care medicii de familie nu au aderat la programul LIVE(RO)2-EST etc.

În plus, pentru a se oferi o șansă tuturor pacienților depistați în proiect să-și continue investigațiile, o echipă formată din cadre medicale din Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sfântul Spiridon“ Iași vor participa la Caravană pentru a asigura stadializarea persoanelor depistate pozitiv.

Caravana a fost posibilă prin implicarea autorităților locale și a partenerului proiectului, Asociația Română Anti-SIDA (ARAS). Caravana mobilă pentru screeningul hepatitelor virale B/D și C este o acţiune care se desfăşoară în cadrul Proiectului LIVE(RO)2-EST – „Program regional integrat de prevenire, depistare precoce (screening), diagnostic și direcționare spre tratament ale pacienților cu boli hepatice cronice secundare infecțiilor virale cu virusuri hepatice B/D şi C” derulat de Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași, în parteneriat cu ARAS – Asociația Română Anti-SIDA și cu Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sfântul Spiridon“ Iași.

Proiectul LIVE(RO)2 – EST – program regional integrat de prevenire, depistare precoce (screening), diagnostic și direcționare spre tratament ale pacienţilor cu boli hepatice cronice secundare infecţiilor virale cu virusuri hepatice B/D şi C, este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman.