O companie low-cost și-a închis baza de la Suceava și mai operează doar cinci curse

Așa cum anunțase, din 29 octombrie, la debutul orarului de iarnă, Wizz Air a renunțat la zborurile către Larnaca, Eind­hoven, Brux­- elles, Paris, Veneția Treviso și Bologna. Singurele destinații externe operate de WizzAir au rămas cele către Londra Luton, Roma Fiumicino, Milano Malpensa și Memmingen iar pentru Dortmund a fost operată o mică schimbare, în sensul că până la jumătatea lunii decembrie aeronavele vor ateriza și decola la Koln iar din a doua jumătate a lunii decembrie cursele vor fi spre și dinspre Dortmund la Suceava.

 Nicio schimbare: după ce compania WizzAir a anunțat că își retrage baza de la aeroportul sucevean odată cu orarul pentru sezonul de iarnă, lucrurile au mers așa cum a planificat operatorul de low-cost. De altfel, Wizz Air nu doar că și-a închis în mod oficial baza aeriană de la Suceava, ci a renunțat (cum anunțase cu câteva luni în urmă) la zborurile către Larnaca, Eindhoven, Bruxelles Charleroi, Paris Beauvais, Veneția Treviso și Bologna. Acest lucru a rezultat din orarul zborurilor pentru perioada 29 octombrie 2023 – 30 martie 2024, publicat de Aeroportul Internațional „Ştefan cel Mare”.

De fapt, cotidianul Obiectiv de Suceava a semnalat acest lucru din ziua în care a fost publciat orarul, dar în decurs de o lună erau – cel puțin teoretic – posibile modificări cu privire la numărul zborurilor.

Oricum acesta din urmă era diminuat după ce Wizz Air nu doar că a renunțat la baza de la Suceava, ci și-a redus și operațiunile de la Suceava iar de la publicarea în septembrie a noului orar al zborurilor de la aeroportul Sucevei și până la 29 octombrie nu au survenit modificări substanțiale.

Destinațiile au rămas aceleași: Londra Luton, Roma Fiumicino, Milano Malpensa și Memmingen iar pentru Dortmund a fost operată o mică schimbare în sensul că până la jumătatea lunii decembrie aeronavele vor ateriza și decola la Koln iar din a doua jumătate a lunii decembrie cursele vor fi spre și dinspre Dortmund la Suceava. Pe lângă Wizz Air, pe Aeroportul „Ştefan cel Mare” va mai opera doar compania Tarom, cu zboruri zilnice spre București, cu plecare de la Suceava la ora 5:20. În ziua de joi și duminică a fost introdus un al doilea zbor, cu plecare de la Suceava la ora 14:20. În regim charter, va exista în orarul de iarnă un singur zbor pentru vacanțe spre la Sharm El Sheikh (Egipt), până pe 10 martie 2024. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *