O companie din Botoșani vinde mobilă produsă în Germania la prețuri mai mici decât cea românească

foto_mobila

O companie din Botoșani importă mobilă din Germania și o comercializează la prețuri mai mici decât mobila fabricată în România. Patronul companiei spune că are comenzi din mai multe orașe ale țării și urmează să-și deschidă un magazin în București.

Emmas Company este unul dintre cei mai importanți importatori din județul Botoșani. Aduce mobilă nouă și second-hand plus geamuri și uși termopan din Germania pe care le comercializează în depozitul din zona Lebăda. Reprezentanții companiei spun că din punct de vedere al calității, mobila din Germania este net superioară celei din România.

„Este mobilă mult mai bună, mult mai trainică. Cine vrea să facă o comparație, poate să cântărească o canapea produsă în România și una din Germania. Feroneria este foarte bună. Eu aș vrea să vând mobila produsă în România dar este foarte sensibilă. Procesul de fabricație este diferit. Nemții lucrează altfel față de noi. Bine ar fi să ne vindem marfa autohtonă dar nu se face calitate. Și ei merg pe pal dar este diferență între palul de la noi și cel de la ei. O canapea din Germenia are aproape 100 de kilograme iar una produsă în România are 30-35 de kilograme. Asta spune totul. Aduc în special canapele dar am orice tip de mobilier, inclusiv bucătării, dormitoare, mobilier de grădină”, ne-a spus reprezentantul companiei botoșănene care a adăugat:

„Aduc produse noi dar și second hand, în funcție de cerințe. În această perioadă se vinde cel mai bine mobila nouă și mobila albă. Partenerul din Germania are trei tipuri de canapele. Din categoria unu încă nu am adus deoarece sunt scumpe pentru piața din Botoșani. Costă de la 5000 de lei în sus”.

La ora actuală, EMMAS Company vinde produsele importate din Germania în mai multe zone din țară și pentru că există comenzi, a deschis un magazin în Buzău și urmează să deschidă încă unul în București.

Deși sunt costuri suplimentare, prețul produselor importate din Germania este mai mic decât al produselor realizate în România.

„Am deschis la Buzău recent și intenționez să deschid și în București. O canapea pe care eu o vând cu 2000 de lei, în București este 3000 lei. Am comenzi de la București. Și acum trimit marfă la București și în alte orașe. Produsele sunt sub prețul celor din România deoarece în Germania se lucrează mult automatizat. De exemplu, dau o comandă de 300 de geamuri, într-o fabrică din Germania, imediat am geamurile și lucrează un singur om. La noi, ca să faci 100 de geamuri, îți trebuie 10 oameni care să lucreze 15 zile. Aici e diferența”, ne-a mai spus omul de afaceri botoșănean.

Sursa: btonline.ro