O companie americana din domeniul exploatarii gazelor a platit modernizarea unui drum din judetul Bacau

drum comunal

Un drum din comuna bacauana Beresti Tazlau a fost modernizat de compania americana Stratum Energy care extrage gaze in zona Moinesti incepand cu anul 2012. Lucrarile au costat 2,8 milioane de lei si s-au derulat pe o portiune de 2,5 kilometri.

Au fost executate 8 podețe transversale tubulare, 26 podețe corugate, amenajate 7 platforme de încrucișare având același sistem rutier cu drumul principal, precum şi lucrări de semnalizare a circulației prin aplicarea marcajelor și montarea indicatoarelor rutiere. Reparațiile la podul peste pârâul Cernu, au finantate din bugetul local în proporție de 73%.

Stratum Energy a început producția de petrol și gaze din câmpul Poduri – concesiunea sa de la Moinești (județul Bacău), in urma cu 10 ani. Stratum investise peste 70 de milioane de dolari în România. Acestia au promis atunci ca vor face investiții semnificative în explorare și dezvoltare în concesiunea Moinești.

Stratum avea două sonde (Poduri 1 și Poduri 2) care produceau 450.000 de metri cubi pe zi de gaze și 100 de metri cubi pe zi de un amestec de condensat și țiței ușor.