O comisie de estetică în urbanism va fi înființată în cadrul Primăriei Suceava

Primaria_municipiului_Suceava1

Municipalitatea suceveană vrea să înființeze la nivelul instituției o Comisie de estetică în urbanism. Primarul Ion Lungu a spus că aceasta ar urma să funcționeze în subordinea Comisiei tehnice de urbanism.

„Am avut discuții pe această temă cu reprezentanții OAR – Ordinul Arhitecților din România. Îi invit aici pe toți cei ce vor să participe, inclusiv pe Beni Atodiresei, care știu că e specialist în urbanism și toată ziua își spune punctele de vedere pe Facebook. Nu mă deranjează, chiar la modul sincer, fără nici un fel de patimă, dacă are soluții în urbanismul sucevean, să vină la Primărie”, a spus miercuri Ion Lungu.

Lipsa unei comisii de estetică în urbanism, precum și a unui arhitect-șef al orașului, sunt câteva dintre criticile aduse administrației locale de către fostul candidat de primar, arhitectul Beniamin Atodiresei.

La nivelul României, comisii de estetică în urbanism sunt doar în câteva mari orașe, precum Cluj-Napoca, Constanța sau Bacău, chiar și acolo fiind mai nou înființate, pentru a răspunde unor cerințe mai noi ale populației și dezvoltării urbane.