O clujeancă aflată în scaun cu rotile a fost vindecată la Iași după 6 ani de chin

neurochirgie

O femeie de 51 de ani din Cluj a traversat țara pentru a ajunge la Spitalul de Neurochirurgie din Iași. Durerile, dar și ideea că-și va petrece restul vieții în scaunul cu rotile au făcut-o pe femeie să spere în profesionalismul medicilor din Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” din Iași, ca și cum ar fi ultima șansă. Pacienta a fost operate cu succes, iar acum își poate mișca ambele picioare.

„Am mers spre bine până a început pandemia. Și cum toată lumea a stat acasă, am stat și eu acasă. Și mi s-a deteriorat sănătatea, în așa fel încât nu am mai putut să merg nici pe lângă perete, nici sprijinită și am ajuns în scaunul cu rotile.Am ajuns la Iași pentru că operația de la Cluj nu a dat roade. În urma operației tot în scaunul cu rotile am fost.Am căutat ce pot să fac și am dat pe internet de Iași. Cum că de fapt de la Iași se dă ora exactă în neurochirurgie și nu de la Cluj, cum am crezut eu până anul trecut.Am luat legătura cu Spitalul de Neurochirurgie de aici din Iași, direct cu domnul conf. univ. dr. Lucian EVA.Am citit și știam tot. Tot ce se face, absolut tot. Și am zis că eu acolo trebuie să ajung. Și am vorbit cu dânsul la telefon, am trimis RMN-ul pe internet să-l vizioneze. L-a vizionat și a zis că trebuie reintervenit. A zis că capul e ok, dar coloana nu.Am început investigațiile aici. Am făcut aici atâtea analize cât eu nu am făcut în viața mea.Domnul conf. univ. dr. Lucian Eva este un om care nu poți să îi spui că este om, cred că este înger venit pe pământ ca să ajute oamenii. Dacă dânsul nu ar fi fost, eu nu cred că mai eram printre cei vii. Mesajul meu ar fi unul minor, ar veni de la un om, mesajul pentru dânsul ar trebui să vină de la super om. Eu nu pot decât să îi mulțumesc și să îi dea Dumnezeu sănătate, să poată să ajute pe cât mai mulți pentru că toată lumea are nevoie de ajutor.Cred că ar trebui să știe o lume întreagă că ora exactă în neurochirurgie nu se dă de la Cluj, ci se dă de la Iași. Cum că Iașul are atâtea posibilități de extindere în neurochirurgie încât nu are Clujul. Îmi pare rău să spun asta.Am primit o singură șansă aici pentru că eu până acum nu am avut șanse. Deci eu doar am supraviețuit din 2016 până anul trecut”, a declarat Emilia Maier.

„S-a adresat spitalului nostru pentru complicațiile avute în urma unei intervenții chirurgicale efectuate într-o clinică din țară, ce a necesitat o intervenție chirurgicală mai laborioasă însemnând drenajul unei cavități numită siringomielie în abdomen. Evoluția este bună, pacienta urmând a fi externată.Ce este particular la acest caz este faptul că această evoluție a acestei boli este lentă în timp și a fost dificil de pus diagnosticul și de găsit soluția terapeutică în acest caz. Și asta pentru că genul acesta de drenaj deși e cunoscut în literatura de specialitate nu este foarte frecvent utilizat în practica de zi cu zi”, a declarat Conf. Univ. Dr. Lucian EVA, manager Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” din Iași.