O casă pentru o mamă cu 6 copii

O casă pentru o mamă cu șase copii

O tanara mama din Negresti, cu 6 copii, are de acum propria casa, dupa ce a ramas fara locuinta. Sotul acesteia a decedat iar familia barbatului i-a dat pe micuti afara impreuna cu mama lor. Cazul a fost semnalat lui Bogdan Tanase, fondatorul Casei Share care a reusit cu ajutorul donatiilor sa ridice o casa cu 3 camere acestei familii.

„In 6 luni de zile am reusit impreuna cu domnul Bogdan Tanase de la Casa Share sa achizitionam terenul, sa facem tot ce inseaman acte, avize, autorizatie pentru construirea casei si din martie pana pe 26 iunie, am reusit impreuna sa ridicam de la zero o casa foarte frumoasa, foarte spatioasa cu 3 dormitoare mari, baie, bucatarie, dotata, utilata cu absolut tot ce trebuie, prin grija celor care au fost sensibilizati de povestea mamei ramasa vaduva si a celor 6 copii orfani.”, a declarat Pr. Mihai Paraschiv- Parohia Parpanita Negresti.

Constructia s-a realizat cu suma de aproximativ 30 de mii de euro, bani stransi din donatii.

„Aproximativ 30 de mii de euro. Cheltuielile au fost impartite intre parohia Parpanita pentru ca prin contul parohiei au fost primite donatiile celor din tara si din strainatate si sigur ca se poate orice. Oamenii cand se unesc creeaza o energie placuta lui Dumnezeu. Fetele au fost foarte emotionate si le-am vazut lacrimile in ochi, am vazut si la mama acelasi lucru. Ne-a multumit si a multumit tuturor cu mari emotii si nu avea cuvinte sa multumeasca celor care au sarit in ajutor. Se poate, da! Stiti, noi ne-am obisnuit “Daca ar face Dumnezeu o minune”. Face Dumnezeu minuni dar prin noi.”, a adaugat Pr. Mihai Paraschiv- Parohia Parpanita Negresti.

Copiii ramasi orfani dupa ce tatal a decedat in urma unui soc anafilactic beneficiaza de pensie de urmas. Micutii merg la scoala si sunt vizitati periodic de preotul din sat. Parohia din Parpanita doreste sa mai ajute o alta familie din Negresti, la construirea unei alte case pentru un tata ramas singur cu 3 copii.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!