O casă nouă pentru o familie cu șapte copii din județul Iași

Atunci cand simti ca totul pare pierdut, apar oameni care iti lumineaza calea. Asa s-a intamplat si in cazul unei familii cu posibilitati modeste din comuna Siretel. Casa lor a fost mistuita de flacari pe 30 mai iar parintii impreuna cu cei sapte copii au ramas pe drumuri, fara vreo solutie salvatoare. Tatal munceste cu ziua, iar mama are grija de cei sapte copii care au varste cuprinse intre 8 luni si 11 ani. O ruda a postat pe retelele de socializare faptul ca familia se afla intr-un mare impas si atunci mai multe persoane s-au mobilizat. Dumitru Marian Samciuc locuieste in Harlau si este tatal a trei copii. Povestea familiei din Siretel l-a impresionat si a decis sa o ajute.

Dumitru Marian Samciuc – Initiator campanie ajutorare:

Am mers la fata locului, am vazut ca cele relatate ca o casa cu sapte copii si doi adulti se afla sub cerul liber. Am mers in satul Berezlogi din comuna Siretel si am vazut ca in mesajul trimis de verisoara mamei s-au confirmat.

Atunci a fost facut un apel pe retelele de socializare pentru strangerea de fonduri. Initial, oamenii au cerut sprijin pentru alimente si haine pentru familie, insa ceea ce a urmat i-a lasat fara cuvinte si pe ei.

Dumitru Marian Samciuc

Noi nu ne-am gandit ca o sa construim o casa. Am zis prima oara sa incercam sa acoperim ceva, sa gasim o modalitate ca tot vine frigul sa nu stea peste toamna in frig.

Pe 10 iunie oamenii s-au apucat de treaba iar acum cei mici au o casa cu tot ceea ce le trebuie. Mai sunt cateva lucruri care trebuie puse la punct insa cei care s-au mobilizat pentru familie spun ca vor gasi sprijin de la oamenii cu suflet mare.

Dumitru Marian Samciuc

In momentul de fata pot sa va spun ca este o casa construita. O casa intretinuta, la momentul actual, o casa pe care noi am construit-o de la zero din donatiile materiale ale oamenilor miscati de cei mici. Am avut proiectant de la Iasi, s-a oferit sa ne ajute, ne-au indrumat pasii ca sa nu gresit constructia. Doar nu o facem pentru o zi doua. Pentru materiale de constructii s-au oferit diferite persoane de pe raza municipiului Iasi si din Harlau, cat si din localitatile limitrofe orasului. Suntem mandri de ceea ce am facut

Nici parintilor nu le vine sa creada ca au reusit sa depaseasca acest moment greu si ca pot duce, in sfarsit, o viata normala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *