O casă întreagă pentru George!

WhatsApp Image 2021-11-19 at 16.36.32 (2)

Visul lui George, băiatul care vinde verdețuri pe scările unei pizzerii din Iași, prinde contur! Un om de afaceri, impresionat de povestea băiatului, îi ridică de la zero casa în care locuiește împreuna cu familia. Deja au ajuns materialele de construcție, iar până pe 24 decembrie casa va ridicată și sfințită de preotul din sat.

George și-a făcut cunoscută povestea prin intermediul Stirilor Tele M. Dorea să schimbe acoperișul casei care a fost distrus în urma unei furtuni. Acum, visul lui devine realitate prin sprijinul omului de afaceri bucureștean, Sorin Constantinescu.

Reporterul Tele M l-a întrebat pe George cum a primit vestea că va avea nu doar un acoperiș nou, ci o casa.

De la doamna Anca, căreia îi mulțumesc foarte mult.”, a zis băiatul, menționând că se bucură foarte mult.

Nu va fi refăcut doar acoperișul, ci toata casa în întregime. George va avea camera lui, bucătărie modernă, centrală pe lemne, fântână în curte, parchet, izolație, geamuri și uși, toate noi. Sunt lucruri la care băiatul nu a mai sperat că se vor îndeplini vreodata.

„Avem capriori și scânduri. A fost descoperită casa, încep să facă acoperișul, ușile deja trebuie să apară mâine, geamurile. Îmi toarnă sapa, fac o fântână, o sa am și centrală pe lemne”, a spus George Ștefaniu.

Reporter: „Camera ta cum va arăta? Ți-o imaginezi?

George: „Nu îmi imaginez, să fie o cameră normală.”

„Am avut o mică ședință cu părinții lui George, să vedem exact ce își doresc. Vestea foarte, foarte mare a fost că o să aibă și apă.”, a declarat Ciprian Mihalcea, directorul Asociației Grupul Zâmbetul Nostru.

Părinții care au muncit o viață pentru actuala locuință nu visau să primească mai mult de atât.

Reporterul Tele M a întrebat-o pe mama lui George dacă se aștepta la o casă nouă.

„Nu, nu. Este un vis pentru mine”, a răspuns Anca Ștefaniu

Reporter: „Dacă nu ați fi primit ajutorul acesta, ați fi reușit dumneavoastră?”

Anca Stefaniu: „Niciodată. Nu. Așa stăteam, nu mai aveam putere.”

„Niciodată nu m-am gândit că o să am așa ceva. Am făcut și noi cât am putut.”, a transmis Costica Stefaniu, tătal lui George.

Lucrările vor începe în cursul săptămânii viitoare. Dacă acestea vor decurge conform graficului, omul de afaceri care a sărit în ajutorul acestei familii își dorește ca pe 24 decembrie să fie gată lucrările, iar locuința să fie sfințită.