O casa din Pietrarie s-a facut scrum azi noapte

Aseară, la ora 23.54, Dispeceratul Integrat ISU-SMURD-SAJ Iași a fost înștiințat prin SNUAU 112 despre producerea unui incendiu la o casă în localitatea Pietrăria, comuna Bârnova, strada Schit Tărâță.

La locul incendiului au fost direcționate două autospeciale de intervenție și stingere din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași. La ajungerea forțelor de intervenție la locul solicitării, incendiul se manifesta generalizat la casa formată din parter și mansardă, cât și la un foișor.

Din interiorul locuinței s-au autoevacuat 3 persoane. Pentru gestionarea situației de urgență și stingerea incendiului au fost suplimentate forțele și mijloacele de intervenție cu o autospecială de intervenție și stingere cu apă și spumă, o autoplatformă pentru salvări de la înălțime și o autospecială pentru transportul apei de 10.000 de litri.

După aproximativ 280 de minute incendiul a fost lichidat și nu au fost înregistrate victime. Pentru gestionarea evenimentului, două echipaje de intervenție au asigurat măsurile de prevenire până la ora 06.30. În urma incendiului au ars acoperișul locuinței, diverse bunuri de mobilier și produse electrocasnice, diverse materiale textile din locuință și anexa gospodărească.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost efectul termic al coșului de fum amplasat necorespunzător față de materialele combustibile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *