O casă a ars aproape în întregime. Nouă persoane s-au autoevacuat

83d83b8a-917c-472a-bcb1-f833cbdaf9ea

Detașamentul de pompieri Bârlad a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și un echipaj specializat pentru limitarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-o locuință din localitatea Fântânele, comuna Puiești.

Exista pericolul exploziei unei butelii încărcate cu GPL. La fața locului s-a deplasat pentru intervenție și SVSU Puiești. Până la sosirea pompierilor militari , cele nouă persoane aflate în locuință se autoevacuaseră.

La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta prin ardere generalizată la nivelul a două camere și tot atâtea anexe, precum și la nivelul acoperișului. Exista pericolul de propagare a incendiului la restul locuinței, dar și la o casă aflată în apropiere, flăcările fiind întreținute de gazul butan degajat din butelia tip GPL.

După aproximativ o oră și jumătate incendiul a fost lichidat, butelia încărcată cu GPL fiind evacuată înainte de a exploda.
Au ars: aproximativ 60 metri pătrați acoperiș din tablă pe astereală din lemn, trei uși, patru geamuri, diverse produse electrocasnice și electronice, piese de mobilier, produse textile și documente.

A fost salvată una dintre camerele casei, dar și locuința învecinată.
Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost jarul căzut dintr-o sobă cu acumulare de căldură.