O botoșăneancă merge de peste 40 de ani să se închine la racla Sfintei Parascheva

Mii de pelerini din toată țara au ajuns la Iași, în așteptarea marii sărbători a Sfintei Parascheva, ocrotitoarea Moldovei.

Racla cu moaștele Sfintei a fost scoasă sâmbătă dimineață din Catedrală, iar oameni de toate vârstele trec prin fața ei să se închine. Unii vin de zeci de ani în capitala Moldovei.

Miile de credincioși au așteptat cu emoție momentul care marchează începerea pelerinajului din capitala Moldovei. Printre cei care au plecat să se închine la racla Sfintei Parascheva se află și o femeie din Botoșani.

Ea a mărturisit că face acest drum de 41 de ani. Mereu în preajma zilei de 14 octombrie, doar ca să se închine la Sfânta.

”Foarte greu. Frig și oboseală”, recunoaște femeia, însă toate aceste greutăți nu au făcut-o niciodată să renunțe.

Când a mers prima dată la Iași avea alături copilul mic. Astăzi vine cu nepoții.

”Veniți de 41 de ani, aveați copilul mic. Și acum veniți cu nepoții?”, au întrebat-o reporterii ProTV. Vine în fiecare an cu aceeași bucurie pentru a se închina la racla Sfintei Parascheva.

„Au venit foarte multe autocare, grupuri organizate, dar și pelerini care au ales să ajungă la racla sfintei împreună cu prietenii. E o atmosferă cu multă pace, cu multă liniște”, a precizat Pr. Constantin Sturzu, purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Iașilor.

Pe 14 octombrie, creștinii ortodocși o vor cinsti pe Sfânta Parascheva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *