O bandă de români a comis jaful secolului la Barcelona. Un diamant în valoare de 15 milioane de euro

Un grup de români şi sârbi, nouă la număr, este responsabil pentru mai multe furturi de bijuterii şi obiecte preţioase în ţări ca Spania şi Franţa. Ultima lovitură importantă a însemnat furtul unui diamant în valoare de 15 milioane de euro, la Barcelona.

Pe 2 ianuarie 2020, unul dintre membrii bandei s-a dat drept gemolog şi a reuşit să-l convingă pe proprietarul diamantului să-i permită să evalueze piatra preţioasă pentru un presupus cumpărător. Înainte de a deschide cufărul în care se afla diamantul, el a solicitat să-i fie permis să verifice şi sigiliul de securitate, scrie Adevărul.

În acel moment a reuşit să profite de neatenţia proprietarului, a luat diamantul şi a ieşit afară din încăpere cu scuza că trebuie să-l anunţe pe cumpărătorul al cărui reprezentant pretindea că este. Proprietarul a realizat tardiv că a fost tras pe sfoară de falsul expert, iar asta doar atunci când a realizat că acesta se făcuse nevăzut. Contrariat, a decis să verifice starea diamantului, însă spre surprinderea sa piatra preţioasă dispăruse din cufăr.