O balotieră a secerat braţul unui băiat de 17 ani, pe un câmp din Mureş. Utilajul a pornit brusc, în timp ce adolescentul încerca să-l repare

Accident cumplit pe un câmp din localitatea mureşeană Moruț. Un adolsecent de 17 ani a ajuns la spital în stare critică, după ce un utilaj agricol care îl ajuta să adune baloţi a pornit brusc şi i-a secerat braţul. Tânărul încerca să repare balotiera, care se blocase pe câmp. Doar o minune a făcut ca adolesentul să fie găsit la timp de bunicul său care a dat alarma. 

Adolescentul în vârstă de 17 ani aduna baloţii de pe câmp, atunci când utilajul s-a oprit brusc. Cu motorul încă pornit, tânărul a încercat să repare singur defecţiunea. Însă, în timp ce meşterea, balotiera a pornit. „Coborâse, se urcase la presă şi, cum umbla acolo, i-a apucat mâna”, povesteşte bunicul băiatului. 

Singur pe câmp, tânărul a agonizat minute în şir fără ca nimeni să îl poată ajuta. Cu ultimele puteri, adolsecentul şi-a strigat bunicul care se afla lângă gospodărie.    

Speriat pentru viaţa nepotului său, care pierduse deja o cantitate mare de sânge, bărbatul a sărit în utilajul agricol în încercarea de a opri motorul. Văzând că nu reuşeşte, omul a alertat-o pe mama adolescentului, care a sunat la 112. Imediat, la faţa locului au ajuns mai multe echipaje de intervenţie.

Însă, pentru că starea tânărului era extrem de gravă, salvatorii au chemat în sprijin şi un elicopter SMURD, care l-a transportat pe băiat de urgenţă la Spitalul Clinic Judeţean din Târgu Mureş.

Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, iar pe fir au intrat şi reprezentanţii de la DGASPC.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *