O asociație solicită curse aeriene directe Lyon-Iași

Aproximativ 800 de semnaturi au fost stranse intr-o petitie lansata pentru realizarea unui zbor direct intre orasele Iasi-Lyon. In prezent, in Lyon locuiesc 50.000 de romani si moldoveni iar in Iasi studiaza aproximativ 1600 de studenti francezi. Pentru ca nu sunt zboruri directe intre cele doua orase, romanii sunt nevoiti sa caute alte mijloace de transport si sa cheltuie sume mari de bani.

Comunitatea de romani din orasul Lyon solicita curse directe catre Iasi. In prezent, conducerea Aeroportului International Iasi impreuna cu cei de la Aeroportul din Lyon cauta soltuii pentru a-i ajuta pe oameni sa ajunga cat mai des acasa.

Mircea Giosan, reprezentant asociatie

Totul a pornit de la faptul ca noi romanii si moldovenii care locuim in zona Lyonului ajungem foarte greu acasa in nordul Moldovei si in Republica Moldova. Dureaza foarte mult, schimbam foarte multe mijloace de transport si e foarte greu cu bagaje, cu copii si toti ne dorim sa venim acasa mai des si mai rapid si mai ieftin.

Reprezentantii Aeroportului Iasi au solicitat asociatiei care a deschis petitia sa le ofere cat mai multe date pentru a le prezenta companiilor aeriene.

Romeo Vatră, Director Aeroportul Internațional Iași

Deocamdata pe relatia cu Franta avem doar o singura cursa catre Paris, evident ca ne dorim mai multe curse pentru a acoperi cererile pasagerilor nostri si discutiile cu asociatia le-am inceput acum doua saptamani in care i-am incurajat sa-mi ofere date concrete legate de comunitatea de romani care provin din zona Lyonului si tocmai in sensul de a-i ajuta si de a promova solicitarile lor si doleanta lor catre companiile aeriene.

Discutiile vor continua si in urmatoarea perioada pana cand va fi gasita solutia cea mai buna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *