O asociatie de proprietari trebuie sa despagubeasca un sofer

zapada peste masina

Un sofer din Iasi trebuie sa primeasca despagubiri dupa ce zapada de pe bloc a cazut peste masina lui. Aproape 4000 de lei are de platit asociatia de proprietari care, in urma procesului de judecata, s-a doverit a fi vinovata de incident.

Procesul s-a incheiat la finele anului trecut, la Judecatoria Iasi iar asociatia de proprietari a fost obligata sa plateasca aproape 2.700 de lei catre o firma de asigurari, precum si 1.500 de lei cheltuieli de judecata. Incidentul a avut loc in data de 22 noiembrie 2018. Atunci, ieseanul si-a lasat masina in parcarea blocului unde locuieste.

Dupa aproximativ o ora s-a intors la vehicul si a vazut ca acesta era avariat. Pentru ca avea o camera video instalata in masina, a observat ca daunele ii fusesera produse de zapada care a cazut de pe bloc. Soferul a mers la Politie, a obtinut autorizatie de reparare a masinii si si-a recuperat banii investiti in reparatie.

Procesul a fost continuat de firma de asigurari, care a considerat ca de vina este asociatia de proprietari. Judecatorii nu au tinut cont nici de apararea reprezentantilor asociatiei si nu au luat in calcul nici acuzatia asociatiei cu privire la o eventuala parcare neregulamentara a soferului. De asemenea, decizia nu este definitiva si poate fi contestata.