O asociație de proprietari din centrul Iașului vrea sa inchida sediul unei banci austriece și un supermarket olandez

Screenshot_20221209-211725_Earth

Apar primele raspunsuri ale romanilor dupa votul negativ al Austriei si Olandei fata de extinderea spatiului Schengen.

Președintele unei Asociații de Proprietari de pe Bulevardul Stefan cel Mare este hotărât să închida unităților comerciale austrice și olandeze care sunt la parterul blocului din centrul Iașului. Ar fi vorba despre o sucursala Raifeissen si supermarketul belgiano-olandez, Mega Image.

Romanii sunt hotarati sa raspunda cu aceeasi moneda fata de votul nefavorabil de ieri. Primele reactii au inceput deja sa vina din partea unui presedinte de asociatie de proprietari din Iasi care sustine ca doreste sa anuleze acordul de functionare pentru un supermarket de pe bulevardul Stefan cel Mare și o banca austriaca.

Pavel Pantea – presedinte Asociație de Proprietari Iași: „Am luat aceasta initiativa pentru ca vazand batjocura la care suntem supusi taman de cele doua state care au cele mai mari si profitabile afaceri in România. Vorbim despre Olanda și Austria. Ele observăm că au o intelegere, cand se opune una, cand cealalta. Si tărăgănează acest proiect pana ajungem la disperare, sa ne determine sa iesim din UE, acum nu ca ar fi asta posibil sau ca nu si-ar dori multa lume sa iasa vazand lucrurile astea. Dar vazand lucrurile astea, aceasta batjocura, noi ca simpli cetateni am decis sa luam atitudine„.

Acesta susține că nu il intereseaza consecintele pe care le-ar putea suporta.

Pavel Pantea – presedinte Asociație de Proprietari Iași: „Am observat ca noi am putea rasturna foarte multe lucruri. Deci cel putin privind marile corporații care au spatii comerciale, sedii de lucru la parterul blocurilor de locuit, atat proprietarii spatiilor cat si asociatia de proprietari pot urma urmatorul demers. Si atunci, vazand ca aceste acorduri nu mai sunt valabile, nu le mai prelungesc. Asta este sanctiunea. Și eu nu voi sta pana cand s-ar finaliza intr-o instanta de judecata cum cred ei. Nu! In momentul in care eu am certificarea ca s-a intors certificarea, le opresc utilitatile. Nu au decat sa ma dea in judecata, comitetul executiv sau sa raspundem in fata legii civile si unde o sa vrea ei„.

Îndemnul lui Pavel Pantea a fost imediat comentat în mediul online. Majoritatea l-au felicitat dar au fost si voci care nu au fost de acord. Unii ieseni doresc generalizarea unor astfel de acțiuni, în timp ce alții spun că măsura nu ar face decât să se piardă joburi pentru angajații romani.