O alta mamica ingrozita de conditiile din Spitalul Sf. Maria

spital sfanta maria

Postarea unei mamici despre conditiile din cel mai mare spital pentru copii al regiunii Moldova a devenit virala pe o retea de socializare. Conditiile ii ingrijoreaza pe parinti, mai ales ca au fost nevoiti sa treaca prin diverse situatii.

„Am fost internată la Spitalul Sf. Maria, cu copilașul de 3 ani. Experiența a fost una îngrozitoare! Mizerie si băi infecte. Se spală cu aceeași apă, cu aceeași cârpă, băi, saloane, hol. Copii care au venit să se trateze de o boală au contactat rotavirus….și ar mai fi multe de spus, chiar ai putea scrie o carte după trei zile de stat în acest spital. Am cerut să fiu externată din cauză că, ar fi trebuit să aștept o săptămână pentru un consult ORL deoarece se ia un singur copil de pe clinică ( pe zi ). La fel și la ecograf, stai în așteptare… Pe acești copii care stau în asemenea condiții cine-i despăgubește? Dacă contactează bacterii și virusi în spital cine răspunde? Nimeni! Ba chiar ți se spune că le aveai deja când ai venit, ți se pun în cârcă tot ție, în loc să fie raportate și să se ia măsuri! Frica mea este că pe 16 aprilie sunt programată cu copilul la o intervenție chirurgicală care deși pare simplă pe mine mă sperie”, a scris Nicoleta Butnaru.

Autoritatile sustin ca spitalul va fi reabilitat in urma unei investitii de 27 milioane de euro iar termenul de finalizare al proiectului va fi in 2023. Spitalul Sfanta Maria nu a fost reabilitat de 50 ani. O mare problema o reprezinta supraaglomerarea deoarecere este singurul spital de pediatrie regional. Anual aici sunt tratati peste 50.000 copii.