O afacere îndrazneață a fost pusă pe ”roți” chiar în vreme de pandemie

cafe

Un coffee shop diferit a fost construit intr-un van reamenajat, la al carui design s-a lucrat nu mai putin de un an. Se catalogheaza ca unic in Iasi. Pe langa promovarea brandurilor locale, afacerea sustine si acte de caritate precum donarea de sange sau plasma si prezenta la vot, atunci cand este necesar. Aceste actiuni sunt stimulate cu cafea gratis.

In vreme ce multe cafenele se inchid sau isi reduc activitatea la jumatate, altele se reinventeaza. Pe strazile Iasului umbla un van cu un design rupt parca din Vestul Europei, dar cu origini suta la suta romanesti,care distribuie cafea. Afacerea la strada exista de doua saptamani, iar tanarul antreprenor s-a facut cunoscut prin campania „Mergi la Vot”.

Edmond Muraru- antreprenor

Cei care veneau cu buletinul, cu eticheta de „votat”primeau o cafea gratis. Aici insa am avut o mare surpriza pentru ca am intalnit oameni care ne-au aratat eticheta ca au votat insa au vrut sa isi plateasca produsul tocmai venit in ajutorul afacerilor locale.

Acelasi antreprenor ofera recompensa in cafele, donatorilor de plasma si sange, iar alte campanii sunt in desfasurare si pentru cei din linia intai in lupta cu coronavirusul.

Edmondo Muraru- antreprenor

La inceputul pandemiei am avut o campanie „Cafea pentru Eroi” unde am oferit cafea gratis politistilor, medicilor, celor de la ISU. Am incercat cumva sa ajutam cat de mult putem comunitatea si nu ne vom opri aici.

Masina in care este amenajata cafeneaua este un van adus din Franta si s-a muncit la restaurarea ei timp de un an. Valoare investitiei este uriasa, iar autoturismul care este perfect functional se deplaseaza prin oras. Este unic in Moldova, iar in tara sunt in jur de 6 astfel de masini care comercializeaza cafea.

Edmond Muraru- antreprenor

Este un Citroen H din 1954, am restaurat si motorul care este perfect functional, tocmaio din acest considerent putem fi mobili.

Afacerea cu cafea a fost pusa pe picioare in urma cu trei ani in prajitorie, acolo unde ajung boabele inainte de a patrunde in ibricul unui client. Mai apoi initiatorului conceptului s-au hotarat sa ofere clientului chiar produsul final sub mai multe sortimente, intr-un ambient placut, in orice loc din oras.

Temperatura de pornire a apei pentru extractie este undeva la 86 de grade si ajunge la finalul extractiei undeva la 90 de grade. aceatsa temperatura influenteaza foarte mult aroma pe care o are cafeaua si ofera un gust si o aroma parfumata, dar nu la fel de amaruie.

Remus – angajat

Este o cafea mult mai aromata, cu o idee mai slaba in cofeina. Este o cafea pe care noi o preparam cu drag, prajita local, la noi la prajitorie.

In principiu, lumea vine pentru aspectul pe care il are aceatsa locatie, propriu-zis „vanul” si dupa aceea noi nu facem decat sa ni-i fidelizam prin gustul cafelei pe care o oferim si atmosfera pe care o au aici.

Vanul sta jumatate de zi in fata Universitatii de Medicina si Farmacie din Iasi, iar in restul timpului langa stadionul Emil Alexandrescu.