O adolescentă din Iași face performanță la tir sportiv

WhatsApp Image 2022-09-22 at 16.25.52

Tirul cu arma este un sport mai puțin practicat de ieșeni. Cu toate acestea, puținii practicanți din oraș au demonstrat că pot atinge performanță. Evelina, o adolescentă de 15 ani din Iași, a reușit într-un timp scurt să se remarce prin premiile obținute la concursurile naționale.

Deși este un sport care datează de câteva sute de ani, tirul cu arma nu este foarte cunoscut printre ieșeni. Cu toate acestea, un tânăr antrenor din Iași duce tradiția mai departe, iar la rândul său formează tinerele talente care fac senzație la concursurile naționale.

„Activitatea în orașul Iași a continuat, iar noi practic suntem cei care duc mai departe această tradiție. Eu am preluat-o la rândul meu de la antrenorii mei, doamna Rodica Apetroaei și domnul Săcăleanu Ioan, care încă mai sunt în activitate și sperăm să o ducem mai departe către noile generații care vin din urmă. Activitatea noastră de tir sportiv se desfășoară în două locuri. Avem aici un poligon de tir sportiv de 50 de metri de glonț și un poligon de 25 de metri tot de glonț. Și mai avem un poligon unde se pregătesc sportivii noștri, un poligon de aer comprimat”, a declarat Mihai Axinte, antrenor CS Politehnica Iași.

Evelina, o adolescentă de 15 ani din Iași, spune că s-a îndrăgostit de acest sport în urma cu trei ani când s-a lăsat fascinată de frumusețea armelor.

„De la vârsta de 12 ani am descoperit că îmi plac armele, îmi place esteticul, mi se păreau foarte elegante și în orice vacanță cu familia, mai ales pe la munte vedeam poligoane de air soft amenajate și mereu îl rugam pe tata să mă lase să merg pentru că mă fascinau. Dacă tot mi-a plăcut să fac asta în vacanță, am zis să aduc asta și în orașul meu”, a spus Evelina, sportiv.

De la pasiune și până la performanță nu a mai fost decât un pas. Astfel, dornica să învețe și determinată să câștige, în numai trei ani, Evelina a ajuns să participe la numeroase concursuri naționale, unde a obținut și premii.

„Am participat în august la Cupa României și am luat premiul I la poziția culcat la 40 de focuri și premiul al doilea la proba de 60 de focuri tot la culcat, numai că la campionatele de juniori 2-3. În continuare, tot la aceste campionate, am luat argint la proba de 20 de focuri, picioare și genunchi și bronz tot la picioare și genunchi”, a mai spus Evelina, sportiv.

În aceste zile, echipa clubului Politehnica Iași participă la Campionatul Național de seniori.