Nutriția plantelor, workshop pentru studenții USV Iași

nutritie

Facultatea de Agricultură, din cadrul Universității de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași a organizat pentru studenți si cadre didactice, un workshop cu reprezentanți ai unei firme care, de peste 60 de ani, cercetează modalităţile de inovare şi de furnizare a soluţiilor agronomice şi zootehnice ce optimizează performanţa agricolă, protejând mediul înconjurător.

Astazi a avut loc workshopul de Nutriție a plantelor în agricultura modernă, acesta fiind organizat cu scopul de a completa pregătirea studenților prin informații provenind direct de la firme din mediul economic. 

”Beneficiile sunt în primul rând contactul direct cu realitatea. Este important ca studenții noștri care finalizează studiile universității nostare să fie conștienți că vor ajunge pe o piață în care concurența este extrem de acerbă, pe piața în care informația pe care ei au acumulat-o în timpul studiilor de cele mai multe ori nu este suficientă și în permanență au nevoie de noi și noi oportunități pentru a învăța lucruri din piața reală, din agricultura reală, din viața reală. Ideea este aceea foarte simplă, de a pune în contact studenții noștri cu reprezentanții unor companii din mediul privat așa fel încât ei să își formeze o idee mult mai exactă despre ceea ce îi așteaptă în viitor.”- a declarat Lucian Răus, director stațiune didactică USV Iași

Absolvenții USV Iași, actuali angajați ai unei companii specializata in nutritie vegetala, au prezentat studenților imaginea de ansamblu asupra noilor produse active folosite pentru nutriția plantelor, exigențele și limitările în domeniul utilizării produselor fitosanitare, echipamente de ultimă generație folosite în protecția și nutriția plantelor.

”Ce trebuie să știe în primul rând să acorde importanță informațiior care le sunt oferite în cadrul universității. Sunt informații multe, recunosc asta, nici eu nu am acordat foarte multă importanță dar pe parcurs o să se întâlnească cu diverse situații în câmp și o să vadă că anumite informații pe care le-au avut în universitate erau foarte importante, dacă le învățau la momentul respectiv. Sunt foarte importante pentru că studenții află mai exact ce se întâmplă în agricultură. Așa teorie, cu toții putem învăța, dar practica este cu totul și cu totul diferită și venind oamnei din agribusiness și povestind practic din experiența lor practic capătă și ei ceva experiență.”– a declarat Paul Mândru, agent tehnic comercial

Studenții participanți au avut posibilitatea să adreseze întrebări pentru a dezvolta subiecte de interes cu reprezentanții societatii specializată în nutriție vegetală.