Nuntă cu 10.000 de persoane, anulată de autorități

american-1-lasvegas-01

O nuntă cu 10.000 de persoane a fost anulată la New York. Era o festivitate a comunității evreilor ultra-religioși. O întreagă polemică s-a iscat între autoritățile din New York și liderul congregației, care refuză aplicarea regulilor, ce prevăd participarea a maximum 50 de persoane la astfel de evenimente.

Departamentul de Sănătate al statului New York a ordonat anularea nunții hasidice, care era prevăzută pentru luni, a nepotului unui rabin. Nunta urma să aibă loc în cartierul Williamsburg din Brooklyn – unde există o amplă comunitate ultraortodoxă – şi deşi regiunea nu este inclusă în aşa-numitele „zone roşii” ale comitatului, a fost emis un ordin de interdicţie a reuniunilor în masă.

O anchetă, realizată cu privire la această nuntă, a relevat participarea a până la 10.000 de persoane la acest eveniment, astfel încât directorul Departamentului de Sănătate al statului, Howard Zucker, a semnat acest ordin de interdicţie pentru depăşirea numărului de persoane permise în contextul pandemiei, scrie Agerpres.