Numarul de locuinte din Zona Metropolitana s-au dublat

Numarul de locuinte din Zona Metropolitana Iasi s-a dublat, in special in comunele apropiate municipiului Iasi: Miroslava, Valea Lupului, Letcani si Ciurea. Dinamica dezvoltarii este influentata de apropierea fata de municipiul resedinta de judet si de cresterea numarului de locuri de muncă.

În judetul Iași se observa cresterea fondului locativ, ca urmare a constructiei de locuinte proprietate privată, mai ales in mediul rural din zona metropolitana si zonele periurbane.

Statisticile INS indică la finalul anului 2018 existența a aproape 328 000 de locuinte, din care, in proprietate publica 3972, restul fiind proprietati private. Cea mai mare majorare a numărului de locuințe nou construite se remarcă în zona metropolitană, fondul locativ cunoscând o crestere în ultimii ani cu aproape 15%, la sfârșitul anului 2017. 

La nivel national, datele Institutului Național de Statistica indica faptul că în ultimii 30 de ani, in tara noastra s-au construit 1,22 milioane locuințe noi, ceea ce înseamnă un procentaj de 13,4% din totalul fondului locativ.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!