Numarul copiilor cu Covid, in scadere la Spitalul Sf. Maria

bebelus copil spital

23 de pacienti se afla sub supraveghere in zona rosie a Spitalului de Copii Sf. Maria din Iasi. Alti 6 pacienti sunt internati in zona ATI Covid. Momentan nici un pacient cu Covid 19 nu este intubat.

Numarul pacienților pediatrici depistați cu Covid a scăzut la Spitalul de Copii. Daca până acum numărul acestora depășea capacitatea maximă a secției ATI, acum există și paturi libere.

Alina Belu – manager Spitalul de Copii „Sf. Maria” Iași: „La nivelul secției zonei roșii Covid, pe zona non-ATI, avem 23 de pacienți. Așa cum există regula deja știută pe perioada de week-end, crește adresabilitatea. Momentan, avem locuri libere, vedem care dintre pacienți mai pot fi externați. In funcție de adresabilitate vom extinde zona roșie. Pe zona ATI Covid avem 6 pacienți pe 9 locuri, cu trei locuri libere”.

Medicii de la unitatea medicală spun că, majoritatea cazurilor de infectări cu noul virus sunt la copiii cu varste fragede.

Lavinia Ionescu, coordonator sectia ATI COVID Spitalul de Copii Sf. Maria Iasi:Pe zona roșie de Terapie Intensivă avem 6 pacienți. Ca și de la început, domină vârstele extreme. Avem copii, sugari nou-născuți, la care probabil mecanismul de infectare este de la o soră sau un frate, nevaccinati și pacienți de vârstă școlară. În acest moment, cea mai problematică pacientă este o tânără de 16 ani, care a făcut ca și complicație, o tromboză cerebrală. Ea este momentan stabilă, dar necesită supraveghere în Terapie Intensivă. Starea nou născuților și a sugarilor este stabilă, dar, în general, conduita este să-i supraveghem până la 7-9 zile, când practic sunt cele mai problematice zile în această infecție. Am avut copii care, cu o evoluție bună, cu tratamentul antiviral, la 9 zile au dezvoltat complicații infecțioase sau din punct de vedere al răspunsului inflamator sistemic”.

Medicii de la Spitalul de Copii din Iași speră ca în această perioadă, cazurile de infectări să scadă, mai ales că școlarii au 2 săptămâni de vacanță. Totodată, aceștia îndeamnă părinții să se vaccineze pentru a reduce gradul de transmitere a infecției la copii.