Numărul copiilor cu coronavirus internați la Spitalul de Pediatrie „Sfânta Maria” a rămas constant și în perioada vacanței

bebelus

16 pacienți cu vârste între 0 și 17 ani sunt tratați în prezent în zona roșie Covid a unității medicale. Managerul spitalului, Alina Belu, atrage atenția că de multe ori simptomele pe care le prezintă copiii infectați îi induc în eroare pe părinți.

Alina Belu, manager Spitalul de Pediatrie „Sfânta Maria”: „Au considerat ca au viroza, au incercat sa se trateze acasa, au vazut ca sunt depasiti si se adreseaza catre UPU, unde sunt diagnosticati pozitiv si li se recomanda tratamentul acasa, daca este o forma usoara sau un tratament in cadrul spitalizarii. Patologia pozitiv Covid la pacientii pediatrici ramane cu manifestarile digestive sau pulmonare. Ceea ce apare nou este patologia post-Covid. Avem pacienti care au tulburari hematologice post-Covid. Ideal ar fi ca parintii sa fie vaccinati si copiii sa fie protejati. Sa ia masuri de prevenire a infectiei cu Sars-Cov-2”.