Numar record de cazuri noi Covid in judetul Iasi

coronavirus__6758498575849_63212900

Iasul a raportat in ultima zi 172 cazuri noi de coronavirus, in timp ce ieri alte 83 cazuri. Au aparut mai multe focare noi, cel mai important la Caminul de Batrani Sf. Iosif cu 75 cazuri.

De asemenea, la societatea Apavital, pe sectia electromecanica au fost confirmati 7 salariati. Pesoanele pozitive au fost evaluate de un medic infectionist si s-a decis izolarea  in spital sau la domiciliu. Contactii directi au fost carantinati la domiciliu.

Alt focar s-a inregistrat la o societate comerciala cu sediul central in Bucuresti  care are punct de lucru Iasi.  Au fost depistati 5 salariati. De asemenea, la Spitalul Clinic de Urgenţă “Prof.Dr. N. Oblu”, la secţia 3 Neurochirurgie, au post depistate trei cazuri de COVID 19, la respectiv doi pacienţi şi un angajat. A fost actualizat si numarul de cazuri din focarele deja existente.

Marius Voicescu- purtator de cuvant DSP Iasi: „In cazul focarului de la  Centrul de Servicii Sociale „Ion Holban” la testarea din data de 25.09.2020 s-au mai depistat 2 cazuri in randul asistentilor medicali. Focarul initial fiind de  6 cazuri pozitive. Amintim si focarul prezentat si ieri la Caminul de Batrani „Sf. Iosif”, 75 cazuri din care, 33 beneficiari si 42 salariati„.