Noutăți privind eliberarea abonamentelor CTP pentru studenții Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” Iași

Reprezentanții Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” (TU) Iași anunță că de vineri, 1 februarie, se produc schimbări în procesul de eliberare a abonamentelor de transport local pentru studenții instituției de învățământ superior. Astfel, prețul unui abonament valabil timp de 30 de zile pentru zonele 1 și 2 va scădea de la 10 lei la 6 lei, diferența de preț fiind suportată de TUIAȘI. Studenții cu vârsta peste 26 de ani nu își vor mai putea procura abonamente reduse la prețul de 40 de lei, aceștia urmând  să plătească tariful întreg de 80 de lei

Studenții care nu vor dori să utilizeze aplicația „24pay” și care vor dori să-și achiziționeze abonamentul prin vechea metodă, abonament în format tip „carton”, își vor putea procura abonamentul de la Toneta CTP, din fața căminului T17, pe baza unei adeverințe emisă de secretariatul facultății prin care se atestă faptul că sunt încadrați la „buget” și au vârsta sub 26 de ani.

Se va închide casieria de eliberare a abonamentelor CTP de la parterul căminului T19, întrucât studenții TUIAȘI își pot procura abonamente prin aplicația „24pay” la prețul de 6 lei pe baza cardului ElStudIS eliberat de secretariatul facultății și care va fi valabil pe toată perioada studenției.

Studenţii orfani sau proveniţi de la casele de copii care nu vor dori să utilizeze aplicația „24pay” și vor dori să-și achiziționeze abonamentul prin vechea metodă, abonament în format tip „carton”, își vor putea procura abonamentul de la sediul central al C.T.P., situat pe str. Silvestru nr. 5, pe baza unei adeverințe emisă de secretariatul facultății prin care se atestă faptul că sunt studenţi orfani sau proveniţi de la casele de copii, sunt încadrați la „buget” și au sub 26 de ani.