Noutăți pentru fermierii ieșeni

WhatsApp Image 2021-06-04 at 17.14.30

Mai mulți fermieri din zona Moldovei s-au reîntâlnit astăzi, după o perioadă lungă de timp, la inaugurarea unui nou parc de utilaje agricole și echipamente. Parcul s-a deschis în apropiere de Podu-Iloaiei.

Noul punct de lucru din apropierea localitatii Podu Iloaiei a fost deschis pentru agricultorii din nordul Moldovei care gasesc aici peste 35 de utilaje agricole.

Daniel Aurica, director comercial: „Evenimentul are ca scop prezentarea fermierilor din zona o parte din portofoliu nostru de utilaje, cele mai repezentative utilaje. In cadrul evenimentului de astazi vom avea o serie de prezentari impreuna cu profesori de la Universitatea de Stiinte ale Vietii, care vor prezenta fermierilor solutii de crestere a productivitaii in ferma. De asemenea vom avea un invitat special, pe Sarah Singla care ne va prezenta tehnologia cultivarii de no till”.

Fermierii au avut ocazia de a afla informatii despre tehnologia de cultivare no till de la Sarah Singla, invitata speciala pentru promovarea agriculturii fără prelucrarea solului, o tehnologie de succes implementata  in ultimii ani in Franta si alte tari.

Sarah Singla, agronom si fermier: „Trebuie sa responsabilizam fermierii si sa ii facem sa inteleaga ca este foarte important sa tratam solul, sa il tratam cu respect. Voi vorbi despre tehnolgia no tillage prin care putem obtine o productivitate mai mare pentru a putea reduce costurile cu mecanizarea. In acest fel, la final fermierul va fi mai proftabil”.

La eveniment au participat si studenti ai Universitatii Stiintele Vietii “Ion Ionescu de la Brad”, de altfel viitorii fermieri care sunt preocupati de noutatile din domeniu.

Conf. univ. Dr. Denis Țopa, Decan Facultatea de Agricultură USV Iasi: „Este benefic atat pentru specialistii din zona noastra, dar totodata si studentii nostri au multe de invatat. Suntem chiar cu un grup numerous de studenti, multi dintre ei sunt copii de fermieri si vor fi viitorii fermieri care vor lucra pamantul din zona Moldovei.  Sunt noutati, chiar in stanga noastra este o masina foarte performanta pentru semanatul direct in miriste, pentru semanatul no tillage pentru ca anul acesta este u an exceptional, poate pentru agricultura vor fi productii record”.

In cadrul parcului, fermierii pot beneficia de piese de schimb, accesorii și consumabile pentru toate tipurile de utilaje și brand-uri: tractoare, semănători, scarificatoare, pluguri, combinatoare, atomizoare, prese de baloți, sisteme de irigații.