Noutăți despre admiterea la Universitatea Tehnică „Gh. Asachi” Iași

Viitorii absolventi se gandesc deja la optiunile pentru admiterea la o universitate. Reprezentantii Universitatii Tehnice „Gh. Asachi” din Iasi pun la dispozitie toate informatiile de interes pentru viitorii studenti. Admiterea din acest an va fi la fel ca in anul precedent cu o singură taxa si un singur dosar, la oricate specializari de la trei facultati ale Politehnicii iesene, in ordinea preferintelor.

Noutăți despre admiterea la Universitatea Tehnică

Universitatea Tehnică „Gh. Asachi” din Iasi isi deschide portile in curand pentru viitorii studenti care doresc sa urmeze cursurile unei facultati. Anul acesta admiterea va fi la fel ca in 2023, diferenta fiind data tarzie la care va incepe.

prof. univ. dr. ing. Neculai Seghedin – Prorector UTI Iași

„Se păstrează același principiu ca și anul trecut si ca si in anii precedenti, o singură taxă, un sigur dosar. Cu posibilitatea de a opta pentru trei facultati. dacă se optează pentru mai multe facultati atunci taxa se modifica in consecinta. Sunt doua facultati la care se da examen de admitere, ca si in anii anteriori. La care si taxa este alta.

Noi vom organiza ca si in anii anteriori si bineinteles ca anul acesta vom diversifica modul de interactiune cu elevii. Prin zilele portilor deschise, diverse activitati comune, concursuri profesionale in asa fel incat studentii sa aiba un contact direct cu universitatea.”

Interesul elevilor ieseni pentru a urma o universitate tehnica este mult mai mare fata de anii anteriori.

prof. univ. dr. ing. Neculai Seghedin – Prorector UTI Iași

„Noi am avut anul trecut un numar de candidati mai mare cu o mie fata de ceea ce fusese cu un an inainte. Asta a făcut ca să închidem admiterea la patru facultăți inca din vara. Numarul acesta mare de candidati a dus la o crestere a calitatii studentilor din anul I. Ne asteptam si anul acesta sa avem un aflux la fel de mare la universitatea noastra pentru ca vedem cu totii este vorba despre faptul ca invatamantul tehnic este cel care este chemat sa asigure resursa umană calificata pentru a putea gestiona, pentru a putea genera noua tehnologie care incepe sa devina din ce in ce mai prezenta in toate laturile activitatii umane.”

Anul acesta, admiterea la Universitatea Tehnică „Gh. Asachi” din Iasi se va face in perioada 12 -26 iulie, calendarul admiterii fiind intarziat din cauza examenelor de bacalaureat care au fost programate mai tarziu decat in anii precedenti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *